FETÖ/PDY bağlantılı okullara kayyum atandı

FETÖ/PDY bağlantılı okullara kayyum atandı
Antalya'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, eğitim faaliyeti yürüten ve bünyesinde 15 okul bulunan 2 şirkete kayyum atandı

ANTALYA (AA) - Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, eğitim faaliyeti yürüten ve bünyesinde 15 okul bulunan 2 şirkete kayyum atandı.

Alınan bilgiye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY bağlantılı İrfan Özel Eğitim Kurumları ile Özel Toros Eğitim Kurumları şirketleri hakkında çalışma yapıldı.

Okullardaki incelemenin ardından FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı iddia edilen iki şirketin bünyesindeki 15 okula, 3. Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla öğretmen Süleyman Gökçen, mali müşavir Zehra Aslan ve avukat İbrahim Etemtaş'tan oluşan kayyum atandı.

Kayyum görevlileri, Mali Suçlarla Mücadale Büro Amirliğine bağlı polis ekipleriyle okulları gezerek tebligatı okul idarecilerine bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.