FETÖ/PDY şüphelisi KTO Meclis Başkanı Filiz istifa etti

FETÖ/PDY şüphelisi KTO Meclis Başkanı Filiz istifa etti
Kayseri'deki (FETÖ/PDY)" operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Mehmet Filiz, oda üyelerinden gelen talep üzerine görevinden ayrıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'deki "Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Mehmet Filiz, üyelerden gelen talep üzerine görevinden istifa etti.

KTO mart ayı olağan toplantısı Mehmet Filiz başkanlığında yapıldı.

Filiz, burada yaptığı konuşmada, geçen toplantıda gündeme almadığı Meclis Başkanı'nın oylamayla görevden alınmasını içeren maddeyi Gümrük ve Ticaret Bakanlığından gelen yazı üzerine bugün gündeme aldığını söyledi.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Mehmet Filiz, görevinden ayrıldığını bildirdi.

Kararı üzülerek aldığını belirten Filiz, şunları kaydetti:

"Gelinen noktada benim istifa etmemin daha hayırlı olduğunu düşünüyorum. Ama yapılan şık değildi maalesef. Mahmut Hiçyılmaz başkanın seçilmek, iyi işler yapmak için beraber omuz omuza verdiğimiz arkadaşların benim aleyhimde planladıkları, insanları toplayıp yemek etrafında arkadaşlara imza attırmaları. O arkadaşlardan mecburen imza attıkları yönünde bana dönenler oldu. Yani böyle olmaması lazımdı. Ben bu milletin şerefli bir evladıyım. 200'den fazla çalışanım var, 3 şirketim var. 50 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yazıktır, ben buraya hizmet etmek için geldim. Bu şekilde olmamalıydı. Bir soruşturma olabilir hakkımda, doğrudur ama mahkemeler karar verecek buna. Aynı konularda Mahmut Bey'e de suçlamalar var. Ben de kendisini istifaya davet ediyorum. Arkadaşların da ısrarıyla, oylamaya da gerek kalmadan ben istifa ettim. Arkadaşlar oylamaya gerek kalmadan istifa etmemin daha şık olacağını söyledi, ben istifa ettim."

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise üyelerin çoğunun Mehmet Filiz'den görevden ayrılmasını istediğini belirterek, "Biz Meclis Başkanı'nın görevden alınırken, Meclis üyelerinin oylarıyla alınmasını istemedik. Kendisine sürekli 'istifa ederseniz uygun olur' telkininde bulunduk. Zaten etik olanı da oydu. KTO Meclis Başkanı'na da yakışan buydu, kendisi istifa etti." diye konuştu.

Kayseri'de şubat ayında yapılan operasyonda, FETÖ/PDY'ye üye oldukları ve finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 12 kişiden biri olan Mehmet Filiz adresinde bulunamamış, daha sonra savcılığa teslim olan Filiz, sevk edildiği mahkemece adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.