Fetö/pdy'nin İkinci Adamı Olarak Bilinen Türkyolu'nun Akrabaları Adliyeye Sevk Edildi

Fetö/pdy'nin İkinci Adamı Olarak Bilinen Türkyolu'nun Akrabaları Adliyeye Sevk Edildi
FETÖ/PDY'in ikinci adamı olarak bilindiği ve örgütün illegal alanlarının sorumlusu olduğu iddia edilen Cevdet Türkyolu'nun akrabası 12 kişi adliyeye sevk edildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Amerika'da Gülen'in yanında olduğu değerlendirilen, FETÖ/PDY'in ikinci adamı olarak bilindiği ve örgütün illegal alanlarının sorumlusu olduğu belirtilen Cevdet Türkyolu'nun (56) aile yakınlarından 12 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Türkyolu'nun ablaları V.E. ve Ü.I, kardeşi M.T, yengesi G.T, eniştesi K.E, yeğenleri N.T, F.T, Y.Ş.I, A.M.I, N.S.I, M.M.I. ve M.E.V. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Fetullah Gülen'in en mahrem sırlarını bildiği ve örgütün illegal para kasasını tuttuğu belirlenen Türkyolu, Gülen'in korumalığını yaptığı ve aldığı talimatları örgüt üyelerine ilettiği ifade ediliyor. Gülen ile akrabalık ilişkileri de bulunan Türkyolu, Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen'in kızı Mebrüke ile evli. Türkyolu ayrıca açık kaynaklarda örgütün kaset ve ses montajlama işini yaparak bilgi işlem kısmı sorumlusu olduğu değerlendirilen Emre Erus'un da dayısı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kamu görevlisi de adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.