Fetö/pdy'nin Kırklareli'deki Emniyet Yapılanması Davası

Fetö/pdy'nin Kırklareli'deki Emniyet Yapılanması Davası
FETÖ/PDY'nin Kırklareli Emniyeti yapılanmasına yönelik davada, şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memuru 41'i tutuklu, 2'si firari 47 eski emniyet personelinin yargılanmasına devam edildi - Duruşmada şu ana kadar 24 sanık savunma yaptı

KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Kırklareli Emniyeti yapılanmasına yönelik davada, şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memuru 41'i tutuklu, 2'si firari 47 eski polisin yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmada, 39 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan eski polis memuru Onur Gümüş, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Hiçbir şekilde terör örgütüyle bağının bulunmadığını savunan Gümüş, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddialarının gerçek dışı olduğunu ileri sürdü.

Programın yüklendiği belirtilen telefonu eşinin kullandığını öne süren Gümüş, eşinin de teknolojiyle arasının kötü olduğunu ve programı hiçbir şekilde indiremeyeceğini iddia etti.

Gümüş'ün ifadesinin tamamlamasıyla şu ana kadar 24 sanık savunma yapmış oldu.

Mahkeme heyeti, duruşmanın yarına bırakılmasına karar verdi.

İddianamede, 7 tutuklu ve 2 firari sanık hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar, 38 tutuklu sanık hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.