FETÖ/PDY'ye finansman sağlayan 30 kişiye gözaltı

FETÖ/PDY'ye finansman sağlayan 30 kişiye gözaltı
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince düzenlenen operasyonda, ABD'deki bir firma aracılığıyla FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları tespit edilen 46 kişiden 30'u gözaltına alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince düzenlenen operasyonda, ABD'deki bir firma aracılığıyla "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları tespit edilen 46 kişiden 30'u gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Mali Suçları Araştırma Kurulunca, Pensilvanya merkezli bir firmanın FETÖ/PDY'ye finansman sağladığı tespit edildi.

ABD'deki senato seçimlerine de kaynak aktardığı belirlenen firmayla ilgili raporun savcılığa ulaşmasının ardından soruşturma başlatıldı.

Ağırlıklı olarak Bank Asya üzerinden, 2013 ve özellikle 2014'te bu kuruluşa para aktaran kişilerin tespit edilmesinden sonra 46 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 ilde düzenlenen operasyonda, 46 kişiden 30'u gözaltına alındı.

Türkiye'de olduğu sanılan 7 kişinin yanı sıra ABD'de bulunan 9 kişinin de firari olduğu öğrenildi. ABD'deki firarilerden 7'sinin yönetici konumunda bulunduğu, 2'sinin ise finansman sağlayan kişiler olduğu bildirildi.

Şüphelilerin gönderecekleri parayı denetime takılmaması için 10 bin dolar sınırının bir dolar altında, 9 bin 999 dolar olarak aktardıkları tespit edildi.

Kar amacı gütmeyen kuruluş görüntüsü altında faaliyet gösteren firmanın isminin de bizzat Fetullah Gülen tarafından konulduğu belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.