FETÖ/PDY'ye yönelik "himmet" operasyonu

FETÖ/PDY'ye yönelik "himmet" operasyonu
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda, gözaltına alınan 107 şüpheliden 102'sinin emniyetteki işlemleri sürüyor- Küçük çocukları bulunan 4 kadın ile 1 kanser hastasının sav

İSTANBUL (AA) - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik "himmet" soruşturmasında gözaltına alınan 107 şüpheliden 102'sinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, "terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak", "terör örgütüne finansman sağlamak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak" suçlamasıyla İstanbul, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Rize ve Trabzon'da 107 şüpheli gözaltına alındı.

Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde işlemleri devam eden şüphelilerden küçük çocukları bulunan 4 kadın ile kanser hastası 1 kişinin savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Emniyette işlemleri devam eden 102 şüpheliden yarısının yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Soruşturma kapsamında Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği, dün 41 Bank Asya çalışanı, 45 iş adamı ve FETÖ/PDY yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 140 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.