Fetö'ye 3 Dilde Tepki

Fetö'ye 3 Dilde Tepki
Mardinliler, darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye, şehrin değişik yerlerine astıkları Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılı pankartlarla tepki gösterdi

- Mardinliler, darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) tepkilerini, 3 dilde hazırladıkları pankartlarla ortaya koydu.

Farklı dil, kültür ve inanca sahip vatandaşların yaşadığı kentte, FETÖ'ye tepki amacıyla çeşitli yerlere Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılı pankartlar asıldı.

Pankartlarda, "Allah, darbeye karşı direnen milletimize zeval vermesin", "Demokrasi düşmanı darbeci FETÖ terör örgütüne kahramanca direnen Mardin halkına teşekkür ederiz" ifadeleri yer aldı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, AA muhabirine, Mardinlilerin 15 Temmuz gecesi darbeye karşı durduğunu söyledi.

Mardin'in tüm etnik unsurlarıyla meydanları doldurduğunu ifade eden Dündar, "Mardin devletine ve geleceğine sahip çıkmıştır." dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Arasan, Türkiye düşmanlarının yıllardır insanları Kürt, Türk, Arap, Alevi ve Sünni şeklinde ayrıştırmaya çalıştığını belirtti.

Darbe girişiminin insanları birleştirdiğini anlatan Arasan, "Hiçbir etnik ayırım olmadan insanlarımız tek çatı altında birleşti. Her akşam meydanlara gidip darbeye karşı çıkıyorlar. Hiçbir ayırım yapmadan, hep birlikte, ülkenin ve toplumun menfaati neyi gerektiriyorsa orada birleşmeliyiz." dedi.

"Hepimiz darbeye karşı tek vücut olduk"
Esnaf Selim Bumanhan ise millet iradesinin darbe girişimini önlediğini vurguladı.

Mardin'deki tüm etnik yapıların darbeye karşı olduğunu dile getiren Bumanhan, "Yönetimde güçlü bir Cumhurbaşkanımız ve hükumetimiz var. 15 Temmuz'da ise bunun yanında güçlü bir halkın olduğu da ortaya çıktı. Milletçe gücümüzün farkındayız, dış güçler de bunun farkına vardı." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Mehmet Mustafa Güneş, Mardin'de Arap, Türk ve Kürtlerin hep birlikte huzur içinde yaşadığını kaydederek, "Cumhuriyetimize ve Cumhurbaşkanımıza bağlıyız. Hepimiz darbeye karşı tek vücut olduk. Kalbimiz ve duamız Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile beraberdir." şeklinde konuştu.

Yasemin Gündüzvar da geçmiş dönemlerde yaşanan darbeler nedeniyle milletin çok büyük acılar çektiğini belirterek, "Darbe dönemlerinde acı çeken insanların çocuklarıyız. Neler yaşandığını Türkiye biliyor. Bu dönemde darbe olması Türkiye'yi geriye götürecektir. Hepimiz bunun için mücadele etmeliyiz. Ben Kürt'üm, bu ülke hepimizin. Hiçbir zaman Türkiye'nin ayrışmasının taraftarı olmadık." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.