FETÖ'ye ait 2 milyon 335 bin lira daha ele geçirildi

FETÖ'ye ait 2 milyon 335 bin lira daha ele geçirildi
İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve FETÖ'nün "himmet imamlarından" olduğu iddia edilen Murat Kılıç'ın itirafları doğrultusunda, bir aracın bagajında ve evde 2 milyon 335 bin lira daha ele geçirildi.

İstanbul'da 50 milyon liralık çek, senet, değerli kağıt ve 3 milyon 500 bin lirayla yakalanan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "himmet imamlarından" olduğu öne sürülen Murat Kılıç'ın itirafları doğrultusunda harekete geçen polis ekiplerince, bir aracın bagajında ve evde 2 milyon 335 bin lira ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Ağustos'ta Güngören, Beylikdüzü, Sarıyer ve Kadıköy'de düzenlediği eş zamanlı operasyonda, terör örgütü FETÖ'nün Tekirdağ ve Kırklareli bölgesinin "himmet imamı" olduğu öne sürülen Murat Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına almıştı.

Şüphelilerin üst aramasında, 2 milyon 600 bin lira el geçirilirken adreslerde yapılan aramalarda, 900 bin lira, 50 milyon liralık çek, senet ve değerli kağıt, "himmet" adı altında para akışını gösteren belgeler, F serisi 1 dolarlık banknotlar, sahte belgeler, 2 av tüfeği, 1 tabanca, 1 kuru sıkı tabanca ile çok sayıda mermi bulunmuştu.

Şüphelileri emniyette sorgulayan ve Murat Kılıç'ın itirafları doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, dün Pendik'te özel güvenlikli siteye park edilen ve anahtarı lastiğinin iç tarafına saklanan otomobilin bagajındaki bavulda 2 milyon 135 bin lira buldu. Ayrıca Eyüp'te bir evde yapılan aramada ise 200 bin lira ele geçirildi.

Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.