FIAP BAŞKANI BUSİ BEYŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ

FIAP BAŞKANI BUSİ BEYŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ
Türkiye’ye gelen Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Başkanı Riccardo Busi, Konya’nın Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

Bu yıl Ankara ve Kapadokya’da yapılması planlanan FIAP Kongresi öncesinde tatilini geçirmek üzere ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelen FIAP Başkanı Riccardo Busi, İstanbul, Mardin, Gaziantep ve Adana illerine yönelik gerçekleştirdiği ziyaretinin ardından tatilinin bir bölümünü de Konya'nın Beyşehir ilçesine ayırdı. Beyşehir’de tarihi mekanları gezen Busi’ye fotoğraf sanatçıları Reha Bilir ve Seyit Konyalı eşlik etti. Tarihi Eşrefoğlu Camii’nde uzun süre fotoğraflar çeken Busi, ibadethaneye hayran kaldığını belirtti. Riccardo Busi ve fotoğraf sanatçıları, daha sonra İçerişehir Mahallesi'nde sokak ve yaşam fotoğrafları, tarihi evler, tarihi hamam, eski köprülerin fotoğrafları ile grup vaktinde Beyşehir Gölü üzerinde balıkçı fotoğrafları çekti.
Fotoğrafçı sanatçısı Seyit Konyalı, dünya fotoğrafının en tepesindeki isim olan FIAP Başkanı Riccardo Busi’yi Beyşehir’de ağırlamanın ilçenin özellikle görsel anlamda tanıtımı açısından önemli olduğunu belirterek, Beyşehir’de fotoğraf sanatının her geçen gün daha da önem kazandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.