Fidan, darbecilerin elinden 20 dakikayla kurtulmuş

Fidan, darbecilerin elinden 20 dakikayla kurtulmuş
FETÖ soruşturmasında tutuklanan Korgeneral İlhan Talu, Hakan Fidan'ın darbecilerin elinden 20 dakikayla kurtulduğunu açıkladı.

FETÖ'cülerin darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu'nun ifadesi ortaya çıktı. Bu ifade, 15 Temmuz gecesi MİT MüsteşarıHakan Fidan'ın da 20.30'a kadar Genelkurmay Karargahı'nda olduğunu ve darbecilerin elinden 20 dakika arayla kurtulduğunu ortaya çıkardı.Talu, savcılık ifadesinde şunları söyledi:

HULUSİ AKAR'IN MAKAMINDAYDI

Darbe günü görevimin başındaydım. Saat 20.30 gibi, Adli Müşavir Hayrettin Kaldırımcı ve askeri savcı Kurtuluş Kaya da yanımdaydı. Kara Havacılık Komutanlığı'nda FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle tutuklanacak Albay Mustafa Dağlı ile Deniz isimli binbaşının dosyalarını getirmişlerdi. Bu sırada Genelkurmay Başkanı aradı, Albay Dağlı ve Binbaşı Deniz'in safahat kartlarını istedi. Makama çıktığımda MİT Müsteşarı Hakan Fidan da vardı. Komutana bilgileri verdim. Fidan, “Bunlar bizim de bildiğimiz isimler” dedi. Makamda 5 dakika kaldım. Ben çıkarken de Fidan oradaydı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.