FIFA'da reform istifası

FIFA'da reform istifası
- FIFA Denetim Kurulu Başkanı Scala, organizasyonun reform aşamasında yaşanan gelişmeleri protesto etmek amacıyla görevinden istifa etti


ANKARA (AA) - FIFA Denetim Kurulu Başkanı Domenico Scala, organizasyonun reform aşamasında meydana gelen gelişmeleri protesto etmek amacıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yazılı açıklamada bulunan Scala, yeni kurulan FIFA konseyine, kendisinin de arasında bulunduğu organizasyonun komitesinde çalışanları kovma ve atama yetkisi verilmesini protesto etmek amacıyla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Scala, bu durumun, komitede görevli üyelerin bağımsız çalışmasını engelleyeceğine inandığını ve bu nedenle böyle bir karar aldığını da belirtti.

FIFA ise internet sitesinden yaptığı açıklamada, Meksika'da düzenlenen FIFA Kongresi'nde alınan söz konusu kararın amacını Scala'nın yanlış yorumladığını ve bu nedenle istifasını üzülerek kabul ettiklerini kaydetti.

Açıklamada, konseye bu yönde bir yetki verilerek yeniden yapılandırılan komitedeki boş pozisyonlara atamalar yapılmasının planlandığı ve bu sayede 2017'de düzenlenecek FIFA Kongresi'nde reform sürecinin daha kolay gerçekleştirileceği savunuldu.

Son dönemde patlak veren şike skandalının ardından yeniden yapılandırılmaya giden organizasyonda, FIFA İcra Kurulunun yerine konsey almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.