'Fikirtepe' 2 Yıl İçerisinde Tamamlanacak

'Fikirtepe' 2 Yıl İçerisinde Tamamlanacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, kentsel dönüşümün en büyük ve simge projesi olan İstanbul Fikirtepe'nin iki yıl içinde tamamlanacağının müjdesini verdi

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fikirtepe'de 4 yıldan fazladır süren kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması talimatını verdiğini belirterek, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde İstanbul'da, Fikirtepe Platformu yetkilileri ile bir araya geldiğini ifade etti.

Kentsel dönüşüm sürecine yönelik incelemelerde de bulunduğunu kaydeden Özhaseki, Fikirtepe'deki sorunların çözümü için harekete geçtiklerini bildirdi.

Bölgedeki sorunların en süratli biçimde çözülmesi amacıyla çalışma başlattıklarını ve bunun için bakanlıkta bir grup kurduklarını aktaran Özhaseki, bakanlık olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını ama bu süreçte müteahhit, vatandaş ve arsa sahiplerinin de iyi niyetli davranması gerektiğini vurguladı.

-"Mali sıkıntı çeken müteahhitler isterse haklarını devralacağız"


Projenin iki yıl içerisinde tamamlanacağı müjdesi veren Özhaseki, "Fikirtepe'yi ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz. Fikirtepe'yi çözmek için bir grup kurduk. Arkadaşlarımız bu konuda detaylı çalışma yapıyorlar. Eğer bir adada üçte iki çoğunluğa ulaşan müteahhit varsa harekete geçmesi gerekir. Üçte iki çoğunluğa ulaşamayan ya da mali sıkıntı çeken müteahhitler isterlerse, haklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devralacağız. Fikirtepe'de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak. Bölgedeki anlaşmazlıkların önüne geçtikten sonra hızlı bir şekilde altyapı sorunlarını çözeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.