İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Fikstür Tamam, Stat Da Bitiyor, O Zaman Şov Başlasın Artık…

Fikstür Tamam, Stat Da Bitiyor, O Zaman Şov Başlasın Artık…

Geçtiğimiz sezonu beklenenin üstünde bir performans göstererek başarılı bir biçimde tamamlayan Konyaspor’lu futbolcu kardeşlerimiz, hak ettikleri tatil sonrasında önceki hafta yeni sezon hazırlıkları için toplanarak ilk kamp dönemi için Isparta’nın Davraz ilçesinde kampa girdi.

Yönetim kurulumuz teknik heyetin de verdiği rapor doğrultusunda transfer çalışmalarına 1 ay öncesinde başladı. Öncelikli hedef olarak geçen yıl başarılı olan kadroyu bozmamayı hedef seçen teknik heyet, bunda da %90 oranında başarılı oldu. Geçen seneki başarının mimarlarından olan Theofanis Gekas dışında sözleşmesi biten tüm oyuncularla anlaşma sağlayan Konyaspor, eksik gördüğü mevkilere de nokta transfer diye tabir edilen transferler yaptı. Özellikle yapılan Torje hamlesi gençlik yıllarını menajerlik oyunlarına adamış ben ve benim gibi bir çok kişiyi oldukça heyecanlandırdı. Djalma, Hleb ve Hasan Kabze’nin kadroda tutulması, Mehmet Güven ve Ali Çamdalı gibi bu takımın hamalı olan oyuncuların da gelecek sene Konyaspor’da oynayacak olmaları iskeletin bozulmaması adına kritik hamlelerdi.

İlk bakışta direk olarak göze çarpan santrafor ve kaleci eksikleri zaten herkesin malumu durumunda. Bu iki mevkiye de yapılacak yıldız transferler ile gelecek sezon korkudan uzak bir maraton bizi bekliyor olacaktır. Futbolun en önemli aforizmalarından biri olan “Atanınla tutanın iyi olacak” tezinden de hareketle bu zamana kadar oldukça başarılı bir transfer döneminin altına imza atan yönetim kurulumuzun bu mevkilerde de tabir-i caizse üçe beşe bakmadan hareket edeceklerine inancım sonsuz. Sonuç olarak iyi futbol iyi futbolcularla oynanır ve maliyetli gibi görünen transferlerin de geçen sene kazandırdıkları maçlarla maliyetlerini nasıl amorti ettikleri hala akıllarımızda. Bu iki kaliteli transferin yanında kamp dönemi sonrasında gerek yabancı kuralı nedeniyle gerekse takımın kadro yapılanmasını da düşündüğümüzde bir tane yerli stoper takviyesi daha yapılacaktır diye düşünüyorum. Çünkü o bölgede yerli olarak uzun dönem verim alınabilecek tek yerli oyuncu Selim Ay. Bu oyuncumuzun dışında Kokalovic ve Vukovic’in de varlığı mevcut ancak 5+3 yabancı uygulaması nedeniyle çok fazla süre alabileceklerini sanmıyorum. Kamptaki duruma göre bu durum daha da netleşecektir.

Taraftar olarak yapılan bu güzel hamlelerin başarıya yansıması için bizlere de çok önemli görevler düşüyor. Öncelikli olarak passolig kartlarımızı ve kombinelerimizi alarak bir nevi şehre ve takıma bir güven pompalamasının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında da yeni yapılan muazzam ötesi stadımızda, göz kamaştıran yıldızlarımızla birlikte bu takımı hak ettiği yer olan Avrupa’ya el birliğiyle taşımamız gerekiyor. Passolig ile ilgili yaklaşık 20 gündür duymuş olduğumuz sistemsel sorunun da önümüzdeki günlerde çözüleceğini tahmin ediyorum. Bu kadar olumlu faktörün yanında yapmamız gereken tek şey bu takıma maddi ve manevi olarak destek olmaktır. Haydi Konyalı pamuk eller cebe…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR