Fildişi Sahili'ndeki tatil köyü saldırısı

Fildişi Sahili'ndeki tatil köyü saldırısı
Ülkede mart ayında düzenlenen saldırıda teröristlere yardım ettiğinden şüphelenilen bir kişi Mali'de tutuklandı

BAMAKO (AA) - Mali'de bir şüphelinin, Fildişi Sahili'nde Grand Bassam tatil köyüne düzenlenen saldırıda eylemcilere destek verdiği gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

Mali Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğü ve olayla bağlantısı olduğu iddia edilen bir kişinin Mali'nin başkenti Bamako'da tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu şüpheli ile diğer zanlıların sorgulanmasının ardından saldırganlara ulaşılmasının beklendiği ifade edildi.

Fildişi Sahili devlet televizyonu ise emniyet yetkililerin, tutuklanan kişinin ifadesine başvurmak üzere Mali'ye gittiğini duyurdu.

Öte yandan Fildişi Sahili İçişleri Bakanı Hamed Bakayoko geçen hafta, 19 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısıyla ilgili 83 şüphelinin göz altına alındığını, bunlardan 16'sının da saldırıyla doğrudan bağlantısı olduğunun belirlendiğini açıklamıştı. Şüphelilerden 2'sinin Mali'de tutuklandığı kaydedilmişti.

Fildişi Sahili'nin Abidjan kentine 40 kilometre mesafedeki Grand Bassam tatil köyüne 13 Mart'ta, 3 kişinin düzenlediği silahlı saldırıda 19 kişi ölmüştü.

Saldırıyı İslami Mağrip El Kaidesi (AQMI) üstlenmişti. Özellikle Mali'nin kuzeyinde aktif olan AQMI, saldırıyla Sahel bölgesinde operasyonlar düzenleyen Fransa'yı hedef aldıklarını duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.