Filipinler ve ABD'den, Güney Çin Denizi'nde tatbikat

Filipinler ve ABD'den, Güney Çin Denizi'nde tatbikat
Tatbikata 5 bin Amerikalı, 4 bin Filipinli ve 80 Avustralyalı asker katıldı

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler ve ABD, Güney Çin Denizi'ndeki yıllık askeri tatbikatına başladı.

Avustralya kuvvetlerinin de katıldığı, "Balikatan" (omuz omuza) adı verilen ortak tatbikatın, Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı adaların yakınında, Filipinler'e ait Palawan Adasında bugün başlatıldığı belirtildi.

ABD tatbikat direktörü Korgeneral John Toolan açılış töreninde yaptığı konuşmada, düzenlenen yıllık tatbikatların Filipinler ile ABD arasındaki ittifakın ispatı olduğunu ifade etti.

ABD'nin Filipinler ile ilişkilerini sürdürmekte kararlı olduğunu belirten Toolan, 5 bin Amerikan askerinin yer aldığı tatbikata, 4 bin Filipinli ve 80 Avustralyalı askerin katıldığını dile getirdi.

Vietnam ve Japonya'nın, "Balikatan" tatbikatını izlemek üzere bölgeye gözlemci gönderdiği belirtildi.

15 Nisan'a kadar devam edecek olan tatbikatta kara birliklerinin yanı sıra, ABD jetlerinin, beş savaş uçağının ve roket fırlatma rampalarının da kullanılacağı kaydedildi.

Filipinler, Vietnam, Brunei ve Malezya, Güney Çin Denizi'nde yapay adalar inşa eden ve askeri varlığını artıran Çin ile bölgede egemenlik tartışmaları yaşıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.