Filipinler'de Tayfun 19 Can Aldı

Filipinler'de Tayfun 19 Can Aldı
Filipinler'in Luzon adasının kuzeyindeki eyaletlerde etkili olan Goni tayfununda 19 kişinin yaşamını yitirdiği, kayıp 15 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Filipinler'in Luzon adasının kuzeyindeki eyaletlerde etkili olan Goni tayfununda 19 kişi yaşamını yitirdi.

Filipinler Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Konseyi'nden yapılan açıklamada, tayfunnedeniyle meydana gelen sellerde ve toprak kaymalarında 17 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin kaybolduğu belirtildi. 

Ülkenin resmi haber ajansı, bu açıklamadan sonra Zambales eyaletinde iki kişinin daha taşan nehir sularına kapılarak öldüğünü, bir kişinin de kaybolduğunu duyurdu.

Tayfundan 72 bin 300 kişinin etkilendiği, 2 bin 700 kişinin evlerinden tahliye edildiği kaydedildi. Tayfunun ülkede milyonlarca dolarlık zarara yol açtığı bildirildi.

Japan Meteoroloji Servisi ise pazar günü Filipinler'den çıkan tayfunun saatte 162 kilometre hızındaki rüzgarlar eşliğinde Japonya'nın güneyindeki Okinawa adalarına ulaştığını, hızlanarak kuzeydeki Kyushu adasına yönelmesinin beklendiğini açıkladı.

Her yıl 20 kadar tayfun ve fırtınanın meydana geldiği Filipinler'de 2013 yılında etkili olan Haiyan tayfunu 7 binden fazla kişinin ölümüne, 4 milyon kişinin evsiz kalmasına neden olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.