Filistin Başmüzakerecisi Ureykat Mısır'da

Filistin Başmüzakerecisi Ureykat Mısır'da
Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt:- "İki devletli çözümden uzaklaşmak, sadece bölgedeki aşırılık ve şiddeti artıracaktır"- "Filistin meselesi çözümü için alternatif yolların düşünülmesi, zaman ve emek kaybından başka bir şey değildir. Bu, Arap ülkeler

KAHİRE (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Filistin meselesi konusunda iki devletli çözüm yerine başka çözümlerin düşünülmemesi uyarısında bulundu.

Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır'ı ziyaret eden Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri ve Başmüzakereci Saib Ureykat ile başkent Kahire'de bir araya gelen Ebu Gayt, Filistin meselesine ilişkin son gelişmeleri ele aldı.

"İki devletli çözümden uzaklaşmak, sadece bölgedeki aşırılık ve şiddeti artıracaktır." diyen Ebu Gayt, iki devletli çözümün, uluslararası, Arap ülkeleri ve Filistin için kabul edilebilir tek çözüm olduğunu belirtti.

Ebu Gayt, uluslararası toplumun, üzerinde görüş birliğine varılmış iki devletli çözümün uygulanması için iradesini toplaması gerektiğinin tam zamanı olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Filistin meselesi çözümü için alternatif yolların düşünülmesi, zaman ve emek kaybından başka bir şey değildir. Bu, Arap ülkeleri tarafından net ve tavizsiz şekilde reddedilecektir."

Ureykat da Ebu Gayt'a Filistinli liderlerin uluslararası tutum karşısındaki görüşleri, yeni ABD yönetiminin yönelimleri ve Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimleri faaliyetleri kapsamında yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.