Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın açıklamalarına tepki

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın açıklamalarına tepki
FHKC, İsrail'le güvenlik koordinasyonuna ilişkin açıklamaları nedeniyle Devlet Başkanı Abbas'tan hesap sorulmasını talep etti

GAZZE (AA) - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail'le güvenlik koordinasyonuna ilişkin Alman Der Spiegel dergisine yaptığı son açıklamalar nedeniyle Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a tepki gösterdi.

FHKC tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Filistin halkının geleneklerine aykırı siyasi tavır sergilediği" için Abbas'ın hesap vermesi gerektiği ve bunun için Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kuruluna çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, Abbas'ın "İsrail'le güvenlik koordinasyonuna" ilişkin Der Spiegel dergisine yaptığı değerlendirmeler, "Filistin halkının duygularını tahrik politikasında ısrar" şeklinde nitelenirken, "Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın, İsrail'in özellikle Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarının arttığı bir zamanda sarf ettiği sözler, ne halkımızı ne de milli hareketi temsil ediyor. Açıklamalar, halkımızın direnişinin meşru olduğu, Oslo Antlaşması'nın feshedilmesi ve güvenlik koordinasyonunun durdurulması yönünde alınan Merkez Konseyi kararlarına aykırıdır." denildi.

Filistin medyası Der Spiegel dergisine verdiği mülakatta Abbas'ın, "Filistin yönetiminin, İsrail'le güvenlik koordinasyonunu durdurmasının mümkün olmadığını, Filistin güvenlik birimlerinin İsrail askerlerine yönelik operasyon planlayanları gözaltına aldığını" söylediğini aktarmıştı.

İsrail ile FKÖ arasında 1993 yılında imzalanan Oslo Antlaşması'na göre, güvenlik koordinasyonu, Filistin ve İsrail emniyeti arasında karşılıklı bilgi paylaşımını öngörüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.