Filistin Dışişleri Bakanlığı:

Filistin Dışişleri Bakanlığı:
"Hahamların fetvası, İsrail toplumunda meşru olarak yerini almış durumda. Söz konusu fetva sanki bir bakış açısıymış gibi savunuluyor"

RAMALLAH (AA) - Filistin Dışişleri Bakanlığı, bazı Hahamların "terör eylemlerinin" önüne geçmek için Filistinlilerin üzerine doğrudan ateş açılmasını uygun gören fetvayı kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Filistin halkına yönelik teşvik edici çağrı, konferans ve tutumların şiddetle kınandığı belirtilerek, "Hahamların fetvası, İsrail toplumunda meşru olarak yerini almış durumda. Söz konusu fetva sanki bir bakış açısıymış gibi savunuluyor. Filistinlilerin öldürülmesine yönelik düzenlenen konferanslar, iki devletli çözüm ve barış müzakereleri kapılarını kapatma çağrıları, İsrail toplumunda alışık hale gelen tutumlar olmaya başladı." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Camisi imamı İkrime Sabri de meydanlarda öldürme vakalarının yaşanmasıyla ülkede güvenlik ve istikrarın bozulmasından İsrail hükümetini sorumlu tutarak, "Terör, Filistin halkından değil, kan döken işgalciden geldi. Bu tür fetvalar, işgalci askerleri Filistinlilere yönelik rastgele ateş açarak sivilleri öldürmeye teşvik ediyor." açıklamasını yaptı.

"İsrail Güvenliği" konusunu görüşmek üzere dün acil olarak düzenlenen konferansa katılan bazı Hahamlar, "Kutsal topraklardaki Arap terörünü durdurmak için Filistinlilerin üzerine ateş açmaya" çağıran bir fetva yayınlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.