Filistin hakkında konuşmalıyız tiyatro oyunu sahnelendi

Filistin hakkında konuşmalıyız tiyatro oyunu sahnelendi
 Editör
Seydişehir Belediyesinde tarafından öğrencilere, Filistin’de yaşanan olayları konu alan “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Seydişehir Belediyesi tarafından Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Seydişehir’de öğretim gören tüm ilkokul öğrencileri katıldı.

3 seans halinde gerçekleştirilen tiyatroda Filistinlilerin yaşadığı zulüm ve haksızlığı konu alan ‘Filistin Hakkında Konuşmalıyız’ adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.

Tiyatro oyunu, 2 Filistinli kardeşin yolda kalan 2 kurnaz tilkiye yardım etmesi, ancak bu yardımın karşısında tilkilerin yalanlar ve türlü oyunlarla Filistinlilerin mallarına göz koyması, bunun için türlü hilelere başvurması, ancak Filistinli 2 kardeşin bu durumu fark etmesiyle birbirine kenetlenerek köylülerle birlikte bu oyunları boşa çıkarmasını konu alıyor.

1-2.jpg

Filistin’de yaşanan olayların kanayan bir yara olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Gönlümüz ve dualarımız zorla topraklarından men edilmek istenilen Filistinli kardeşlerimizle birlikte. Ecdadımızın bu mukaddes beldeyi geçmişten günümüze kadar ihya ve inşa etmesi, bu toprakların adaletle yönetilebileceğinin göstergesidir. Ecdadımızın bizlere gösterdiği gibi bu mukaddes beldeyi yine inşa ve ihya etmek bizlere nasip olacak. Burada yaşanan olayları herkesin bilmesi, bu konuda duyarlı olması bizim en büyük arzumuzdur. Bu sebeple Filistin’de yaşanan olaylara karşı, çocuk tiyatrosu vesilesiyle çocuklarımıza duyarlılık kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.