'Filistin halkı acılarının görmezden gelinmesinden mağdur'

'Filistin halkı acılarının görmezden gelinmesinden mağdur'
Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Filistin halkı hala haksızlıktan, acılarının görmezden gelinmesinden, İsrail'in saldırılarına göz yumulmasından mağdur." dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 68'inci yılı dolayısıyla yaptığı, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, Devlet Başkanlığının, Filistin Kurtuluş Örgütünün (FKÖ) İsrail'le ilişkilerin sınırlandırılması yönündeki tavsiyelerine uyma konusunda mesaisini ve Fransa'nın uluslararası konferans toplanması girişimi konusundaki çabalarına desteğini sürdüreceğini belirtti.

"İsrail'in saldırılarına göz yumulması..."

Uluslararası arenadaki çabaları ve Uluslararası Ceza Mahkemesine İsrail konusundaki dosyaları teslim etmeyi sürdüreceklerini kaydeden Abbas, "Filistin halkı hala haksızlıktan, acılarının görmezden gelinmesinden, İsrail'in saldırılarına göz yumulmasından mağdur. Nekbe süreci devam ediyor. Filistin topraklarının her noktasında daha fazla acı birikiyor." diye konuştu.

Abbas, şöyle devam etti:

"Uluslararası toplum, İsrail'in Filistin ulusal varlığını kabul etmemesini, Yahudi yerleşim yeri inşasını sürdürmesini, kibrini, soğukkanlı infazlarını, Müslümanların ve Hristiyanların kutsallarına yönelik tacizlerini, fesat yaymaları için terörist yerleşimci çetelerin dizginlerini salıvermesini ve halkıma yönelik en çirkin suçları izlemesini seyrediyor."

Fetih ve Hamas arasındaki uzlaşı konusuna da değinen Abbas, Filistin Devlet Başkanlığının elinden geleni yaptığını ancak her defasında Hamas'ın geri adım attığını savundu.

Abbas, "Ulusal mutabakatı gerçekleştirme ve anlaşmanın maddelerini uygulama konusunda çabaları sürdürüyoruz. Tarihten bu kara sayfanın silinmesi için sonuna kadar gitmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.