"Filistin Hükümeti Gazze’de Görevi Devralmaya Hazır"

"Filistin Hükümeti Gazze’de Görevi Devralmaya Hazır"
RAMALLAH (AA) - Ramallah merkezli Filistin hükümeti, Gazze’de görevi devralmaya hazır olduğunu açıkladı.Filistin hükümeti haftalık kabine toplantısının...

RAMALLAH (AA) - Ramallah merkezli Filistin hükümeti, Gazze’de görevi devralmaya hazır olduğunu açıkladı.

Filistin hükümeti haftalık kabine toplantısının ardından yayımladığı yazılı açıklamada "Filistin hükümeti Gazze Şeridi'ndeki sorumluluklarını üstlenmeye hazır. İdari kurumların tamamı için hazır planları ve pratik adımları var." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ayrıca İsrail’e on yıldan uzun süredir Gazze’ye uyguladığı ablukayı kaldırması çağrısında bulunuldu.

Mısır’ın Filistin siyasi bölünmüşlüğünü bitirme ve ulusal uzlaşıyı sağlama yönündeki çabalarından da söz edilen açıklamada, Mısır’dan Filistin’in tamamında ulusal birlik sağlanana kadar süreci takip etmesi talebinde bulunuldu.

Hamas pazar günü yaptığı yazılı açıklamayla Gazze'deki İdari Komitenin feshedildiğini, Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'de görevi devralmasını, genel seçimlere gidilmesini ve Fetih Hareketi ile diyaloğa hazır olduğunu bildirmişti.

Gazze'deki Hamas hükümetinin, mart ayında hükümet işlerinin yürütülmesi için kurduğu İdari Komite, Filistin yönetimi tarafından kabul edilmemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.