Filistin'den 'Yeni Yerleşim Birimi Planı'na Kınama

Filistin'den 'Yeni Yerleşim Birimi Planı'na Kınama
Filistin Dışişleri Bakanlığı, Kudüs Belediyesinin Yahudi yerleşimciler için 450 yeni konutun inşasını onaylamasını kınadı

RAMALLAH (AA) - Filistin Dışişleri Bakanlığı, Kudüs Belediyesinin Yahudi yerleşimciler için 450 yeni konutun inşa planını onaylamasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in yeni yerleşim birimlerinin inşasını onaylamadığı ya da önceden onaylanmış yerleşim birimlerindeki konut programlarını uygulamaya geçirmediği bir günün dahi olmadığı belirtildi.

Kudüs Belediyesinin Gilo Yahudi yerleşim biriminde 450 yeni konutun inşasını onaylaması kınanırken, "Kardeş Arap ülkeleri, dünyadaki dost ülkelerle, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin İsrail'in daha önceden onaylanmış yerleşim birimi planlarını durdurmasına ilişkin bir karar alması amacıyla siyasi, diplomatik koordinasyon çalışmalarına devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada iki devletli çözüm ihtimalini ortadan kaldıran yerleşim birimleri girişimi karşısında uluslararası toplumun kınamayla yetinmeyip sessizliğini bozması istendi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.