Filistin'in Addis Ababa Büyükelçisi'nden Aa'ya Ziyaret

Filistin'in Addis Ababa Büyükelçisi'nden Aa'ya Ziyaret
Büyükelçi Ebu Ceyş:- "Bu adım (AA'nın Addis Ababa'da ofis açması), bölgede Filistin meselesinin yararına basın alanında bir sıçrama yaşanmasına vesile olacaktır"

ADDİS ABABA (AA) - Filistin'in Addis Ababa Büyükelçisi Nasri Ebu Ceyş,  Anadolu Ajansı'nın (AA) başkentteki ofisini ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nın Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki ofisini ziyaret eden Ebu Ceyş, AA'nın burada büro açmasıyla ilgili, "Bu adım, bölgede Filistin meselesinin yararına basın alanında bir sıçrama yaşanmasına vesile olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Afrika Birliği'ndeki dost ülkelerin desteğiyle İsrail'in birliğe üye olma çalışmalarının başarılı olamayacağını savunan Ebu Ceyş, "İsrail'in bu yöndeki çalışmalarını sonuçsuz bırakan ülkeleri takdir ediyoruz" ifadesini kullandı.

Ebu Ceyş, Afrika Birliği'nin kurucu metninde "gözlemci üyeliğe kabul edilecek devletin hiçbir ülkenin toprağını işgal etmemiş olması" şartının yer aldığını İsrail'in de işgalci bir devlet olarak bu şartı sağlamadığını kaydetti.

Filistin meselesine destek veren konumundan ötürü Afrika Birliği'ni öven Ebu Ceyş, "Birlik içindeki 54 devletten 48'i Filistin meselesine destek verdi ve pek çok devlet 1973 savaşından sonra İsrail ile olan ilişkilerini kesip Filistin'i Afrika Birliği'ne gözlemci üye olmaya çağırdı" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.