Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Mansur, İsrail'i tek cümleyle titretti

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Mansur, İsrail'i tek cümleyle titretti
Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, "Biz kültürümüzde hiç açlıkla, kıtlıkla karşılaşmadık. Yemek için yalvarmadık. Bizim toplumumuzda mükemmel bir sistem vardır. Annem bizi doyurmadan önce komşularımıza...

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, "Biz kültürümüzde hiç açlıkla, kıtlıkla karşılaşmadık. Yemek için yalvarmadık. Bizim toplumumuzda mükemmel bir sistem vardır. Annem bizi doyurmadan önce komşularımıza yemek pişirirdi. Biz gururlu ve dirençli insanlarız." dedi.

Mansur, BM Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi'nin 2024 Açılış Toplantısı'nda konuştu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e "adaleti ve Filistin halkının haklarını" savunduğu için teşekkürlerini ileten Mansur, Filistin halkının 1948'deki Nekbe'den sonra en zor yılını yaşadığını dile getirdi.

Mansur, rakamların akıllara zarar verici olduğunun altını çizdi.

Gazze'de çocukların bir parça ekmek için yalvarmak zorunda kaldığını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Mansur, "Biz kültürümüzde hiç açlıkla, kıtlıkla karşılaşmadık. Yemek için yalvarmadık. Bizim toplumumuzda mükemmel bir sistem vardır. Annem bizi doyurmadan önce komşularımıza yemek pişirirdi. Biz gururlu ve dirençli insanlarız." diye konuştu.

Mansur, Gazze Şeridi'nde meydana gelen olayların eşi benzeri olmadığını aktararak, "Bu suçların durdurulması ve korkunç duruma neden olanların hesap vermesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

İlk olarak bu savaşın acilen durdurulması gerektiğinin altını çizen Mansur, "Ateşkese ihtiyacımız var, bu dün, ondan önceki gün gerçekleşmeliydi." ifadelerini kullandı.

Mansur, ikinci olarak ise insanlık suçu olan zorunlu transfere izin verilmemesi gerektiğine işaret ederek, Refah sınırında durumun patlamaya hazır bomba olduğunu kaydetti.

Üçüncü olarak tüm Gazze halkının ihtiyaçlarını giderecek şekilde insani yardımın artırılması gerektiğini belirten Mansur, "Savaş bittikten sonra iki yönde gideceğiz. Birincisi Filistin'in BM üyeliği, ikincisi de iki devletli çözüm." dedi.

Mansur, iki devletli çözüm için bir mekanizmanın gerekli olduğunu, bunun için tüm dostlarından destek isteyeceklerini belirtti.

"Gazze'deki trajik durumdan ders çıkarmalıyız." diyen Mansur, bu dersin de 75 yıldır Filistin halkının maruz kaldığı trajediye son vermesi gerektiğini dile getirdi.

Mansur, acilen harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.