Filistin'in İşgali Güney Afrika'da Anlatılacak

Filistin'in İşgali Güney Afrika'da Anlatılacak
Müslüman Yargı Konseyi, Cape Town'da bir ay boyunca Filistin'deki insan hakları ihlalleri konusunda farkındalık oluşturmak için şehrin birçok noktasında anlatımlar yapacak

CAPE TOWN (AA) - Güney Afrika'nın yasama başkenti Cape Town'da faaliyet gösteren Müslüman Yargı Konseyi (MJC), bir ay boyunca "Filistin Farkındalık Programı" çerçevesinde şehrin muhtelif yerlerindeki organizasyonlarıyla Filistin'deki insan hakları ihlallerini anlatacak.

Müslüman Yargı Konseyinden (MJC) İlahiyatçı Salih Isaacs, AA muhabirine 1 aylık programlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Isaacs, Filistin mücadelesini Güney Afrika'da da yaşatmak için böyle bir programda karar kıldıklarını belirterek "Her perşembe günü oruç tutup iftar sonrasında bu tür programlar yaparak Filistin'in özgürlüğü için dualar ediyoruz. Bir ay boyunca bunu özellikle de şehrin farklı yerlerinde organize edeceğiz." dedi.

Programlar sürecinde Filistin'deki durumu ilk defa duyanların dahi olduğuna belirten Isaacs "Bugün burada Müslüman olmayanlar da var. Güney Afrika olarak yaşadığımız apartheid tecrübesi nedeniyle programlara ilgi yüksek. Bu bağlamda Filistin meselesi Güney Afrika'da kendine geniş bir tabanda destek buluyor. İnsanlar Filistin'deki baskının bir an önce son bulmasını istiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.