Filistinli 4 yolcunun Mısır'da kaçırılması

Filistinli 4 yolcunun Mısır'da kaçırılması
Sina Yarımadası'nda kaçırılan 4 Filistinli gencin aileleri Mısır yönetimine "çocuklarını bulması" yönünde çağrı yaptı

GAZZE (AA) - Mısır'ın Sina Yarımadası'nda geçen yıl ağustos ayında kaçırılan Filistinli 4 gencin aileleri, Mısır yönetiminden çocuklarının en kısa sürede bulunmasını istedi.

Kaçırılan Filistinli gençlerin aileleri Gazze'deki eski Mısır Temsilciliği önünde bir araya geldi. Burada aileler adına konuşan Muhammed Sultan, silahlı kişiler tarafından kaçırılan çocuklarından yaklaşık 6 aydan bu yana haber alamadıklarını belirterek, Mısır yönetimine çocukların bulunması çağrısı yaptı.

Sultan, uluslararası insan hakları kuruluşları, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne de "kaçırılan Filistinlilerin akıbetinin araştırılması için harekete geçmeleri" çağrısında bulundu.

Öğrenci olduğu belirtilen Yasir Zenun (28), Hüseyin ez-Zubde (28), Abdullah Ebu'l Cebin (22) ve Abduddayim Ebu Lubde (24) isimli Filistinli gençler, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan Uluslararası Kahire Havalimanı'na giden yolcu otobüsüne, 19 Ağustos'ta silahlı kişiler tarafından yapılan saldırının ardından kaçırılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.