Filistinli Çocuklar Günü

Filistinli Çocuklar Günü
Gazze Şeridi'nde Filistinli çocukların acılarını ve hak taleplerini yansıtan tabloların yer aldığı sergi açıldı

Gazze Şeridi'nde Filistinli Çocuklar Günü münasebetiyle çocukların yaşadıkları zorlukları yansıtan resimlerin yer aldığı bir sergi açıldı.

Kültür ve Özgür Düşünce Derneği tarafından 5 Nisan Filistinli Çocuklar Günü münasebetiyle "Sur" adı altında açılan sergide Filistinli çocukların acılarıyla hak taleplerini yansıtan ve yine çocuklar tarafından çizilen 132 tablo yer aldı.

AA muhabirine konuşan derneğin Medya Koordinatörü Nebile ez-Zaim, Filistin'in tüm bölgelerinde ve diasporada yaşayan 7-12 yaş arası çocukların yaşadıkları zorluklar ve dünya çocuklarının sahip olduğu haklara ulaşma isteklerini resmettiklerini kaydetti.

Filistinli çocukların dünyaya tek bir halk oldukları, siyasi ve coğrafi sınırların onları ayıramayacağı mesajını verdiklerini ifade eden Zaim, çocukların tablolarında, yaşam, temiz çevre, savaşsız ve insan hakları ihlalleri olmadan yaşama ve onları bir araya getiren Filistin kimliği gibi haklara yoğunlaşıldığını söyledi.

Sergide tablosu yer alan çocuklardan Aya eş-Şair (12), çocukların güvenli ve temiz bir sahada oynadığı bir anı resmettiğini belirtti.

Şair, bu sergiye katılarak, uluslararası toplumdan diğer çocuklar gibi güvenli yaşam hakkının Filistinli çocuklar için de sağlanmasını istediğini dile getirdi.

Filistin Merkezi İstatistik Birimi verilerine göre, Gazze Şeridi'nde, 2 bin 900'ü 15 yaş altı olmak üzere 9 bin 700'den fazla çocuk işçi bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.