Filistinli el-Bergusi, Nobel Barış Ödülü adayı

Filistinli el-Bergusi, Nobel Barış Ödülü adayı
Tunus Parlamentosu'ndan el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü adaylığına destek

TUNUS (AA) - İsrail'de 14 yıldır tutuklu bulunan Filistinli Mervan el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü adaylığına Tunus Parlamentosu'nun destek verdiği bildirildi.

Bergusi'nin eşi Fedva el-Bergusi, "Bugün Tunus Parlamentosu Başkanı Muhammed Nasır'la yaptığım görüşmede kendisinin el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü adaylığına parlamentodaki tüm gruplar adına destek sözü verdiğini işittim." dedi.

El-Bergusi, eşinden Parlamento Başkanı Nasır'a bir mesaj ilettiğini söyleyerek, "Ayrıca bu parlamentoda olmaktan gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Arap Dünyası'nda Tunus Parlamentosu'nun önemine işaret eden el-Bergusi, "Tunus'ta yapılan seçimlerden dolayı övünçlüyüz çünkü bu parlamento Arap Dünyası'nda gerçek demokrasiyi inşa ediyor." ifadesini kullandı.

El-Bergusi, Tunus Diyalog Dörtlüsü'nün de eşini barış ödülüne aday göstereceğini belirtti.

Filistinli Mervan el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü adaylığına destek kampanyası çerçevesinde Tunus'ta bulunan Mervan el-Bergusi'nin eşi Avukat Fedva el-Bergusi, "Güney Amerika'dan direnişçi ve Nobel Barış Ödüllü Adolfo Pérez Esquivel'in Mervan el-Bergusi’yi Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiğini söylemişti.

Mervan el-Bergusi Filistin'deki 1987 İntifada Hareketi'nin önemli aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Filistin Fetih Hareketi'nde önemli görevler yürütmüş olan Bergusi, 2002'den bu yana İsrail'de tutuklu bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.