Filistinli Genç, İstanbul'dan Ankara'ya Yürüyecek

Filistinli Genç, İstanbul'dan Ankara'ya Yürüyecek
Filistinli aktivist Alaaddin el-Faris, Türkiye'nin Filistin davasına ve Mescid-i Aksa'ya verdiği desteğe teşekkür etmek için, İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı- Faris:- "Bir aktivist olarak Filistin ve Arap halkları adına Türk halkına vefamızı ve se

İSTANBUL (AA) - İSMAİL ÖZDEMİR - Filistinli aktivist Alaaddin el-Faris, Türkiye'nin Filistin davasına ve Mescid-i Aksa'ya verdiği desteğe teşekkür etmek için, İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatacak.

İsrail'in Filistinlilere ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına en çok tepki gösteren ülkelerin başında Türkiye geldi.

Filistinli el-Faris, Türkiye'nin bu desteklerine teşekkür etmek amacıyla, İstanbul'dan Ankara'ya yürümeye başladı. El-Faris, Ankara'ya olan yürüyüşünü tamamlamasının ardından, Türkiye'nin diğer illerini de gezmeyi planlıyor.

Alaaddin el-Faris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Şeria'nın Ramallah kentinden İstanbul'a geldiğini, "Osmanlı fesinde Hanzala" sloganıyla Üsküdar Harem'den yola çıkacağını söyledi.

İsrail işgali altındaki Filistin'in en önemli simgelerinden biri olan ve karikatürist Naci el Ali'nin çizdiği "Hanzala" karakteri ile Osmanlı fesini buluşturan el-Faris, bu şekilde Osmanlı Devleti'nin Filistin'den ayrıldıktan sonra dinmeyen acılara bir atıfta bulunduğunu ifade etti.

Vefa borcunu ödemek için Türkiye'de olduğunu aktaran el-Faris, "Bir aktivist olarak Filistin ve Arap halkları adına Türk halkına vefamızı ve sevgimizi ifade etmek için geldim. Türk halkı, Mescid-i Aksa ve Filistin davası başta olmak üzere ümmet meselelerine kayıtsız kalmadı. Ben de bu duygularımı ifade etmek amacıyla Türkiye'yi adım adım dolaşmaya karar verdim." dedi.

Faris, "Mesajım, Filistin devriminin ikonu olan Hanzala'nın artık yeni ve farklı bir döneme girdiğine işaret ediyor. Hanzala, bugün Osmanlı fesi takıyor. Çünkü Filistin'in Türkler ile Arapların bölünmesinden sonra kayıp edildiğini idrak etti. Filistin, Araplar ve Türkler birleşip tek bayrak altında toplanmadıkça eski günlerine dönmeyecek. Filistinli bir seyyah olarak mesajım bu." diye konuştu.

Alaaddin el-Faris yürüş boyunca elinde, "Filistin'den Türkiye'ye tüm renkleriyle Türk halkını sevdiğim için geldim, vefa duygusuyla geldim. Adaletinize olan hayranlığımı ifade edip sizlere teşekkür etmek maksadıyla bütün Türkiye'yi adım adım dolaşacağım. Başta Filistin ve Mescid-i Aksa olmak üzere ümmetimizin meselelerine sahip çıktığınız için bütün özgürlük sevdalısı Araplar ve diğer herkes adına sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum." yazılı pankart taşıyacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.