Filistinli Gruplar Arasındaki Diyalog Toplantısı

Filistinli Gruplar Arasındaki Diyalog Toplantısı
KAHİRE (AA) - Filistinli gruplar 2018 yılı bitmeden Filistin'de başkanlık ve parlamento seçimleri yapılması çağrısında bulundu.Filistin uzlaşısının...

KAHİRE (AA) - Filistinli gruplar 2018 yılı bitmeden Filistin'de başkanlık ve parlamento seçimleri yapılması çağrısında bulundu.

Filistin uzlaşısının desteklenmesi ve ülkedeki durumun masaya yatırılması amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de, Filistinli grupların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrası yapılan açıklamada, 2018 yılı bitmeden başkanlık, parlamento ve ulusal konsey seçimlerinin aynı anda yapılması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan Filistinli siyasi gruplarla istişare ettikten sonra "seçim tarihini belirlemesi" talep edilen açıklamada ayrıca, topluluk uyum komitesinin görevlerini tamamlaması için çalışmalarına yeniden başlaması, hukukun üstünlüğü, güvenlik ve istikrarın korunması, parlamentodaki gruplara yasama konseyini aktif hale getirmeleri çağrısı yapıldı.

Hamas ve Fetih heyetleri, Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşma çerçevesinde, 2011'de Kahire'de toplanan Filistinli grupların, 21 Kasım 2017'de yine Mısır'da bir araya gelmesi kararlaştırılmıştı. Filistinli gruplar, Hamas ve Fetih hareketleri arasında imzalanan uzlaşı anlaşmasını gözden geçirmek dün Mısır'da görüşmelerine başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.