Filistinli tutuklu Fesfus'un açlık grevi sürüyor

Filistinli tutuklu Fesfus'un açlık grevi sürüyor
Uluslararası Af Örgütü, İsrailli yetkililere açlık grevindeki Filistinli Fesfus'un idari tutukluluğunun sonlandırılması çağrısında bulundu

RAMALLAH (AA) - Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), İsrailli yetkililere açlık grevindeki Filistinli Mahmud Fesfus'un idari tutukluluğunun sonlandırılması çağrısında bulundu.

Af Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 20 Şubat'ta başlattığı açlık grevine devam eden Mahmud Fesfus, anemi hastalığı ve diğer sağlık sorunları nedeniyle şu ana kadar İsrail tarafından tedavi edilmeyi reddetmektedir. Bu da Fesfus'un hayatını ciddi şekilde tehlikeye atmaktadır" ifadelerine yer verildi.

İsrail'in uyguladığı idari tutukluluk ve keyfi uygulamaların kınandığı açıklamada, Fesfus'un idari tutukluluğunun sonlandırılıp serbest bırakılması istendi.

Fesfus, 30 Ekim 2014'te gözaltına alındıktan sonra hakkında "sonuncusu 19 Şubat 2016'da olan" 4 idari tutukluluk kararı çıkmıştı.

El-Halil kentinin yakınındaki Dura beldesinden olan Mahmud Fesfus'un, İsrail'in güneyindeki Negev Cezaevi'nde kaldığı ifade ediliyor.

İsrail'in "İdari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla İsrail istihbaratının bilgilerine dayanılarak Filistinliler 1 ile 6 ay arasında alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.