Namık Ceyhan

Namık Ceyhan

Filler tepişiyor, çimenler eziliyor

Filler tepişiyor, çimenler eziliyor

 

Büyüklerin oynadığı oyunlardan küçüklerin nasıl mağdur olduklarını anlatan en güzel söz “Filler Tepişiyor Çimenler Eziliyor” olmalı. Örnek: Ortadoğu coğrafyası.

Dünya barışının anahtarı, Ortadoğu barışıdır. Ortadoğu barışı olmadan dünya barışı sağlanmaz. Yaklaşık 30 yıldır, hatta daha uzun bir süredir bu coğrafyada filler tepişiyor, çimenler de eziliyor. Olan kimsesizlere, mazlumlara ve yoksullara oluyor.

Uluslararası güçlerin her biri, bu coğrafyada ben bu ülkenin bu kısmına hâkim olurum, ben şu mezhep üzerinden, şu etnik yapı üzerinden bölgesel gücümü arttırırım diye müdahale ederlerse bunun sonucunda ortaya çıkan, ‘Filler tepişir, çimenler ezilir’. Bugün Libya’dan Suriye’ye hatta Afganistan’a kadar olan meselenin tek cümlelik özeti bu olsa gerek.

Bu büyük güçlerin amacı, eğer gerçekten dünya barışına katkıda bulunmaksa bunun yolu, bu çimenlerin daha güzel ve sağlıklı bir şekilde büyümesini ve yeşermesini sağlamaktır. Yakıp yıkıp yok etmek değil.

Bugün dünyanın polisliğine soyunan ülkeler tavşana kaç tazıya tut diyorlar. Kimin eli kimin cebinde, kim kimin yanında belli değil. Filler tepindikçe tepiniyor birbirlerine karşı güç gösterisi sergilerken fırsatları kolluyorlar, yöre insanını kullanıyorlar, barış adına savaş provaları yapıyorlar.

Küresel emperyalizmin oyun sahnesi haline gelen orta doğuda çeşitli adlardaki terör örgütlerini besleyen ve onları çimlerin üzerine salan filler kendi aralarında tepişirken olan mazlum ülkelerin vatandaşlarına oluyor. Başta çocuklar ve kadınlar mağdur oluyorlar.

Fillerin saldığı korku ve zulüm nedeniyle evini yurdunu terk eden milyonlarca insan yurtsuz, yuvasız kaldı. Kim evini yurdunu terk etmek ister, her gün onlarca mültecinin ölüm haberlerini seyreden filler, çimleri çiğnemeye devam ediyorlar.
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve pek çok ülkenin gıptayla baktığı Türkiye sahip olduğu tabii kaynakları, büyüyen ekonomisi ve dünyanın yükselen değeri olması nedeniyle herkes gözünü dikmiş bekleşiyor. Aç kurtlar etrafımızda ellerini ovuşturuyorlar, tırnaklarını kaşıyorlar ve bizi el birliği ile savaşa sokmak istiyorlar.

Herkes bilir ki savaş hiçbir zaman çözüm değil. Ama Türkiye’yi savaşa sokmak için olmadık tahrikler yapılıyor.  Allah (c.c) bizi yönetenlere güç kuvvet ve akıl versin. Duygusal değil, akıllı davranmayı nasip etsin. Önceliğimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin can ve mal güvenliği olsun. Çünkü bizim bizden başka dostumuz ve Allah(c.c) den başka yardımcımız yok.

Gün milli birlik ve beraberlik günüdür. İktidarı muhalefeti siyasi çekişmeleri bırakıp, ülkemizin bekası için birlik olmalı, bir olmalı ve iri olmalıyız, diri olmalıyız. Bugün zaten ülkenin bir tarafından adı konmamış bir iç savaş yaşıyoruz. İnşaAllah en kısa süre içinde bitecek ve o bölgeden zaferle çıkacağız ve yeniden inşa çalışmaları başlayacak.

Her gün terör örgütleri tarafından katledilen fidanların toprağa vermenin telafisi, tesellisi yoktur. Allah rahmet eylesin demekten başka söylenecek çok fazla sözümüz yok. Ancak dile getirilecek büyük bir isyan var kalplerimizde.

Bu cinayetleri işleyenleri Allah (c.c) Kahhar ismiyle kahretsin inşallah. Ölenlere de Allah rahmet eylesin.” Hep beraber dua edelim. Cenab-ı Hak inananların yar ve yardımcısı olsun.

Küresel emperyalizmin silah pazarı haline gelen coğrafyada yarın ne olacağı belli değil, elbet bu filleri durduracak bir güç çıkacaktır. Çimenlere gelince onlar malesef ezilmeye devam ediyorlar. Ama mazlumun ahı mutlaka tutacak ve zafer inananların olacaktır inşaAllah. Kalın sağlıcakla.

ÇEVRECİ SÖZÜ: Söz Konusu Vatansa, Gerisi Teferruattır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık Ceyhan Arşivi
SON YAZILAR