Film gibi operasyon

Film gibi operasyon
Konya’da telefonda kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcıya inanıp bankadan para çekmek için yola çıkan ev hanımı Aysel Işık, bindiği dolmuşun şoförünün durumu fark ederek polise haber vermesiyle kurtuldu

Sahtekarlığın anlaşılmasının ardından dolandırıcı, polisle ev hanımının yaptığı işbirliği sayesinde suçüstü yakalandı. Olay, geçtiğimiz Salı günü merkez Meram ilçesi Kürden Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aysel Işık’ı ev telefonundan arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıtıp, 'kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini ve örgüt tarafından soygun yapılmaya çalışıldığını' söyledi. Bankadaki parasını çekip kendilerine vermesini isteyen şahsa inanan Işık, hesabında bulunan yaklaşık 50 bin lirayı çekmek üzere evden ayrıldı.

UYANIK DOLMUŞ ŞOFÖRÜ POLİSİ ARADI
Dolandırıcı, bankaya gitmek için dolmuşa binen Işık’ı bu kez cep telefonundan arayarak, telefonu kapatmadan denilenlere uymasını söyledi. Bu sırada telefon konuşmalarını dinleyen dolmuş şoförü durumu fark ederek, kadını kendisiyle konuşanların dolandırıcı olduğu konusunda uyardıktan sonra, polise ihbarda bulundu. Dolmuş şoförü, bankaya gelmeden yolda Işık'ı indirdi. Gelen ihbar doğrultusunda harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri de kadına ulaşarak dolandırıcının dediklerini harfiyen yapmasını istedi.

PARALARI ALMAK İÇİN EVE GELDİĞİNDE ŞOK YAŞADI
O andan itibaren telefondaki dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlatan polis, kadını yönlendirdi. Telefondaki kişiye bankadan para çekilmiş izlenimi verilerek duruma inanması sağlandı. Daha sonra bankadan çıkarak eve giden Aysel Işık, parayı çektiğini söylemesinin ardından dolandırıcı bir süre sonra eve geldi. Paraları almak için eve giren dolandırıcı, içeride bekleyen polisleri görünce şaşkına döndü. Polis tarafından suçüstü yakalanan kişinin Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden gelen 16 yaşındaki H.C. olduğu öğrenilirken, gencin geçtiğimiz ay Bursa’da da yine telefon dolandırıcılığı olayına karıştığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.