'Filografi' merakı ev kadınına gelir kapısı oldu

'Filografi' merakı ev kadınına gelir kapısı oldu
Siirt'te yaşayan 2 çocuk annesi Hülya Başyiğit, lise yıllarında merak sardığı çivi ve tellerin kullanıldığı "filografi" sanatıyla aile bütçesine katkıda bulunuyor

Siirt'te yaşayan 2 çocuk annesi ev hanımı 32 yaşındaki Hülya Başyiğit, lise yıllarında merak sardığı ve izlediği videolardan yapmayı öğrendiği "filografi"yi zamanla geliştirerek aile bütçesine katkı sağlamaya başladı.

Yaklaşık 15 yıl önce Ulu Cami'yi görmek için gittiği Bursa'da tel ve çivi ile yapılan "filografi" ile tanışan Başyiğit, önceleri hobi olarak ilgilendiği sanatını ilerletme kararı aldı.

İnternetten "çivi ve telin büyüleyici dansı" olarak adlandırılan filografi sanatının tekniklerini öğrenen, eksik olduğu alanlarda ise telefonla ulaştığı ustalarından destek alan Başyiğit, evinin bir köşesinde ahşap zemin üzerine çivi ve tel kullanarak yaptığı tabloların satışından elde ettiği gelirle aile bütçesine katkı sağlıyor.

-"İnternetten bu işin ustalarına ulaştım ve bilgi aldım"


Yakın çevresinin de kendisine büyük destek olduğunu vurgulayan Başyiğit, şunları kaydetti:

"İlk önce bu sanatın telle yapıldığını bilmiyordum. İplikle yapmaya başladım ve başardığımı gördükten sonra bu sanatın inceliklerini araştırdım. İnternetten bu işin ustalarına ulaştım ve bilgi aldım. Bu sanatın tekniklerinin olduğunu ve kursa gitmem gerektiğini söylediler. Bunun yanında bu sanatın cesaret, ilgi ve odaklanma işi olduğunu belirttiler. Fakat Siirt'te bu kurs olmadığı için gidemedim. Sanatı icra etmemde kullanmam için tel ve kullanacağım tekniklerle ilgili videolar yolladılar. Kağıtta çizilmiş şekilde tekniklerini de yolladılar. Bunlardan yararlanarak bu sanata başladım."

Gemi yaparak başladığı filografi ile daha sonra semazenler ve dini motifler meydana getirdiğini bildiren Başyiğit, bu sanata yatkınlığını fark edince Türk bayrağı oluşturduğunu, bunun ilgi görmesi üzerine de eserlerini beğeniye sunmaya başladığını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.