Finlandiya Büyükelçisi Kairamo Erasmus Öğrencilerini Ağırladı

Finlandiya Büyükelçisi Kairamo Erasmus Öğrencilerini Ağırladı
Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Kairamo: "Erasmus oldukça popüler ve başarılı bir program. Genç insanların uluslararası tecrübe kazanmasına katkı sağlıyor ve kültürel değişim konusunda cesaretlendiriyor"

ANKARA (AA) - Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Paivi Kairamo, Erasmus programının önemine değinerek, "Erasmus oldukça popüler ve başarılı bir program. Genç insanların uluslararası tecrübe kazanmasına katkı sağlıyor ve kültürel değişim konusunda cesaretlendiriyor." dedi.

Kairamo'nun ev sahipliğinde, büyükelçilik rezidansında, Erasmus programı ile Finlandiya'da eğitim gören Türk öğrenciler için bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Büyükelçi Kairamo, 1987 yılında başlayan Erasmus programına günümüzde yıllık 33 ülkeden 300 bin öğrencinin katıldığını belirterek, "Erasmus oldukça popüler ve başarılı bir program. Genç insanların uluslararası tecrübe kazanmasına katkı sağlıyor ve kültürel değişim konusunda cesaretlendiriyor." dedi.

Erasmus programına katılarak farklı ülkelerde eğitim alan gençlerin yüzde 94'ünün, Erasmus'un yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunduğunu düşündüklerini aktaran Paivi Kairamo, gençlerin yüzde 80'inin de Erasmus'un gelecekteki iş kariyerleri için önemli olduğunu ifade ettiklerini belirtti.

Kairamo, Erasmus'un uluslararası tecrübenin ve eğitimin yanı sıra yeni insanlar tanıma fırsatı sunduğunun altını çizerek, 2004'ten beri bin 645 Türk öğrencinin Finlandiya'da, 415 Finlandiyalı öğrencinin de Türkiye'de eğitim aldığını kaydetti.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı resepsiyon, yemek ikramı ile son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.