Fırat Kalkanı Harekatı Bölgesindeki Hastane İmkanlarını Genişletmeye Çalışıyor

Fırat Kalkanı Harekatı Bölgesindeki Hastane İmkanlarını Genişletmeye Çalışıyor
Doktor Muhammed Vesim Muiz Hastanesi Sağlık Programı Müdürü Safdevi:- "Bağımsız Doktorlar Örgütü tarafından inşa edilen bina 3 sene öncesine kadar sahra hastanesi olarak kullanılıyordu. Daha sonra geliştirilerek binada onarım yapıldı"- "Hastanede yetişkin

HALEP (AA) - RANA CAMUS - Suriye'de Halep kentinin kuzey kesiminde Fırat Kalkanı Harekatı'nın yapıldığı bölgelerde Türkiye'nin desteğiyle halka sağlık hizmeti sunan hastane, imkanlarını genişletmeye ve daha çok insana ulaşmaya çalışıyor.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın yapıldığı bölgelerdeki hastaneler Türkiye'den gelen ilaç ve tıbbi malzemelerin katkısı nedeniyle muhaliflerin kontrolünde bulunan diğer yerlerdeki hastanelerden daha iyi durumda.

Halep'in kuzey kesiminde hizmet veren Doktor Muhammed Vesim Muiz Hastanesi de Türkiye'nin desteğiyle halka sağlık hizmeti sunuyor. Hastane, imkanları genişletmeye ve daha fazla insana hizmet vermeye çalışıyor.

Hastanenin sağlık programı müdürü Doktor Salah es-Safdevi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hastanenin, 4 bin 800 metre kare alanıyla Cerablus ve Bab dahil Fırat Kalkanı Harekatı'nın yapıldığı çeşitli bölgelerdeki halka hizmet verdiğini belirterek, buralarda 250 bini iç göçmen yaklaşık 1 milyon insanın bulunduğunu aktardı.

Safdevi, "Bağımsız Doktorlar Örgütü tarafından inşa edilen bina 3 sene öncesine kadar sahra hastanesi olarak kullanılıyordu. Daha sonra geliştirilerek binada onarım yapıldı. Yeni bölümler eklenerek, daha kapsamlı hizmet vermeye başladı." ifadelerini kullandı.

"Hastanede yetişkin bölümünü 60 yataktan 70 yatağa, çocuk bölümünü de 18 yataktan 26 yatağa çıkarmak istiyoruz. Yoğun bakımdaki yatak ve küvöz sayılarını da arttırmak istiyoruz." diyen Safdevi, bu sayede imkanları genişleterek, daha fazla insanı tedavi etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Safdevi, hastanenin bölgedeki diğer kurumlarda bulunmayan bazı imkanlarla donatıldığına dikkati çekerek, "CT taramaları" gibi çeşitli görüntüleme yöntemlerine de sahip olduğunu kaydetti.

- "Türkiye'ye teşekkür"

Hastanenin bir takım eksikliğinin olduğunu aktaran Safdevi, "Bazı uzmanlık alanlarında sağlık personeli sıkıntısı çekiliyor. Ayrıca Suriye topraklarından tıbbi malzeme teminatında sorun yaşanıyor. Bu nedenle tıbbi malzemeleri Türkiye'den getirtmek istiyoruz ama onun için de bazı izin ve işlemler gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yaptığı yardımlardan ötürü Türkiye'ye teşekkür eden Safdevi, "Sağlık ekiplerinin girişine kolaylık sağlamada, ilaç ve malzeme konusunda destek veren Türkiye'nin ve Türk kardeşlerimizin çok fazla ilgisi var. Ayrıca Türkiye burada tedavi edilemeyecek durumda olan hastaları naklederek orada tedavi ettiriyor. Ay başından bu yana 40 kişi tedavi için Türkiye'ye götürüldü. Daha önceki aylarda bu rakam çok daha fazlaydı." dedi.

Safdevi, Türk hükümetinin, tıbbi personel ve malzeme konusundaki eksiklikleri gidermek ve hastanenin halka daha iyi hizmet sunması için biraz daha destek vermesini temenni ettiğini dile getirdi.

Suriye'de savaşın başlamasının ardından bir grup Suriyeli doktor, şiddet olaylarından zarar gören insanlara hizmet için Bağımsız Doktorlar Örgütü'nü kurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.