'Fırat Kalkanı Harekatı' Suriyeli Çobanlara Da Nefes Aldırdı

'Fırat Kalkanı Harekatı' Suriyeli Çobanlara Da Nefes Aldırdı
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesine sığınan çobanlar, hayvanlarına daha rahat otlatabilmenin sevincini yaşıyor

GAZİANTEP/HALEP (AA) - Küçükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Şuyuh bölgesinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin baskısı nedeniyle çareyi hayvanlarıyla komşu ilçe Cerablus'a sığınmakta bulan halk, burada da DAEŞ'in zulmü sonucu büyük sıkıntılarla karşılaştı.

Koyunlarına su ve yem vermekte bile zorlanan Suriyeli besiciler, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) bölgede kontrolü sağlamasıyla rahat bir nefes aldı.

Hayatın normale döndüğü bölgede, gece ve gündüz hayvanlarını uygun meralarda otlatma fırsatı bulan çobanlar, koyunları Fırat Nehri kenarında gönül rahatlığıyla sulama imkanına kavuştu.

Suriyeli çobanlardan 70 yaşındaki Mustafa Hammad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hayvanlarımızı bırakıp Türkiye'ye gidemedik. Çok şükür Cerablus güvenli hale geldi, artık istediğimiz yerde hayvanlarımızı otlatabiliyoruz. Eskiden her taraf yasaktı, şimdi özgürüz." şeklinde konuştu.

"Hayvanlar belirlenen yerin dışına çıktığında alıyorlardı"
Çobanlardan Mehmet el-Kaddur da PYD'nin bölge halkına büyük sıkıntılar yaşattığını ve onları evlerinden ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"DAEŞ'in baskıcı tutumu bizi çok yordu, her şey yasaktı, hayvanlar belirlenen yerin dışına çıktığında alıyorlardı. Ama ne kadar dikkat edersen et hayvan ot olan yere gitmek istiyor, bundan korktuğumuz için de çoğu zaman koyunları meraya götüremiyorduk. Yaklaşık bir aydır rahatız, hayvanlarımız doymaya başladı."

Hamza ebu-Abdo ise son dönemde bir nebze olsun rahat nefes aldıklarına değinerek, kışın ne yapacaklarını ise kara kara düşündüklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.