'Fırat Kalkanı' Harekatına Afad Desteği

'Fırat Kalkanı' Harekatına Afad Desteği
AFAD Başkan Vekili Bilden Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı nedeniyle "Hem Türkiye tarafında hem de Suriye tarafında yapılan yardımları koordine ediyoruz." dedi

GAZİANTEP (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden, Türk Silahlı Kuvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı nedeniyle tüm ekiplerinin ilk günden bugüne bölgede olduğunu belirterek, "Hem Türkiye tarafında hem de Suriye tarafında yapılan yardımları koordine ediyoruz." dedi.

Bilden, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki sınır hattında incelemelerde bulunduktan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı dolayısıyla hem insani yardım hem de lojistik konusundaki tedbirleri gözden geçirmek için bölgede bulunduklarını söyledi.

AFAD olarak insani yardım ve lojistikle ilgili tedbirleri en iyi şekilde aldıklarını dile getiren Bilden, 10 günden bu yana ilgili daire başkanları ve personelin kendi görev alanları içerisinde bölgede hazırda beklediğini ifade etti.

''Yapılması gereken ne varsa en üst düzeyde yapıyoruz''
Bilden, AFAD'ın, bölgede bulunan Türk Kızılayı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile 112 ekiplerini ve ilçedeki yerel yönetimleri yardım ve destek konusunda koordine ettiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Hem Türkiye tarafında hem de Suriye tarafında yapılan yardımları koordine ediyoruz. Bu kapsamda tüm ekibimiz operasyonun başladığı ilk günden bugüne bölgede. Son güne kadar da bölgede 24 saat esasına göre hazır bir şekilde bekleyerek gereken her türlü çalışmayı yapmak için çalışmalarını sürdürecekler. Bunun yanında bölgeye bir sahra hastanesiyle yine bin kişilik çadır kuruldu, yani AFAD tarafından insani olarak yapılması gereken ne varsa en üst düzeyde yapıyoruz. Hem sahra hastanemiz hem de çok sayıda sağlık görevlimiz ve 112 Acil Servis araçlarımız bölgede hazır halde bekletiliyor. Sonuçta buraya çok sayıda insan geliyor ve bu gelen insanlara yönelik verilen hizmetler AFAD tarafından koordine ediliyor. Bu nedenle hem gelen bu insanlarımıza rahat bir ortamda hizmet edilmesi hem de çalışanlara rahat bir ortam sunulması için böyle bir çalışma içerisinde yer aldık."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.