'Fırat Kalkanı' Suriye'ye Umut Veriyor

'Fırat Kalkanı' Suriye'ye Umut Veriyor
Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı, Cerablus'taki halkın yanı sıra kanaat önderleri tarafından da umut verici olarak değerlendiriyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı, Cerablus'taki halkın yanı sıra kanaat önderlerine de umut vadediyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Cerablus'un DAEŞ'ten alınmasının domino etkisi oluşturarak, diğer bölgelerdeki terör örgütlerinin de temizlenmesini arzu ediyor.

DAEŞ, PYD ve YPG unsurlarının tek merkezden yönetildiğini düşünen Suriyeli kanaat önderleri, son gelişmelerin Suriye'nin geleceği açısından umut verici olduğunu belirtiyor.

Suriye Avukatlar Birliği Başkanı Ethem Şami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeliler olarak 5 yılın ardından en güzel günleri yaşadıklarını söyledi.

Cerablus'un alınmasını umut ışığı olarak gördüklerini vurgulayan Şami, dünyadaki bütün Suriyelilerin mutlu ve umutlu olduğunu kaydetti.

İlk defa 5 yıl aradan sonra Suriye'de bir bölgenin hürriyet ve özgürlüğüne kavuştuğunu dile getiren Şami, şöyle devam etti:

"Bu bölgeye kim özgürlüğünü verdi? Allah razı olsun, Türkiye verdi. Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu birlikte Cerablus'a girdi. Çok kısa sürede bu bölgede temizlik yaptı. İnşallah Suriye'nin her yerinde aynı temizlik yapılır. Şimdi temizlik yapıldı, oradan DAEŞ gitti. PYD, YPG, PKK ve DAEŞ zaten küfürdür. Onlar bir millettir. Bir yerden besleniyorlar. Bütün Suriyeliler, Cerablus topraklarının kurtarılmasından mutlu."

Şami, dünyada Müslümanlara yapılan zulümleri herkes gibi avukatlar olarak da gördüklerini belirterek, "Bu zulümleri kınıyoruz. Müslümanları birliğe davet ediyoruz." dedi.

Yakın zamanda Suriye'nin özgür olacağına inandıklarını ifade eden Şami, "Suriye'nin bütün bölgeleri YPG, PYD, DAEŞ gibi bütün pisliklerden temizlenerek yeni Suriye kurulacak. İnşallah bizim büyük kardeşimiz Türkiye'nin desteğiyle çok güzel bir Suriye kuracağız. Geleceğin özgür Suriye'si için Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz. Bu desteği hiçbir zaman unutmayacağız." diye konuştu.

"İnşallah bu temizlik Bayırbucak'a kadar ulaşır"
Bayırbucak Türkmenleri Dernek Başkanı Fehmi Bayırlı da tampon bölgenin bir an önce oluşturulması gerektiğini söyledi.

Cerablus'ta yapılan temizliğin daha önce gerçekleşmesini beklediklerini aktaran Bayırlı, "Şükür temizlendi oralar. İnşallah temizlik devam eder. Türkiye'nin de istediği tampon bölge oluşur. İnşallah bu temizlik Bayırbucak'a kadar ulaşır çünkü Humus Türkmenlerimiz orada sıkıntı altında. Bombalar üzerilerine yağıyor. Yiyecek bir şeyleri yok." dedi.

Bayırlı, Türkmenler olarak ölene kadar savaşmaya devam edeceklerini bildirerek, "PYD, YPG ve IŞİD hepsi aynı terör örgütüdür. Bunların hepsi de aynı yerden yönlendiriliyor. Bunu en yakın zamanda Cerablus ve Münbiç'te gördük." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin düşmanının Türkmenlerin de düşmanı olduğuna dikkati çeken Bayırlı, "Burası bizim her zaman ana vatanımızdır. Bizim bir Allah'ımız ve bir de Türkiye'miz var. Biz ölene kadar orayı da burayı da savunmaya hazırız." diye konuştu.

"DAEŞ'in gitmesinin sevincini yaşıyorlar"
Cerabluslu Arapça öğretmeni Emir Hamido ise vatanı Cerablus'un terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Halen Cerablus'ta yaşayan aileleriyle görüştüğünü anlatan Hamido, halkın gelişmelerden duyduğu memnuniyeti şöyle aktardı:

"Orada vatandaşlar çok iyi durumdalar. DAEŞ'in gitmesinin sevincini yaşıyorlar. Biz de burada çok mutluyuz. İnşallah Özgür Suriye Ordusunun temizliği devam edecek. Türkiye'ye bu desteği dolayısıyla teşekkür ediyoruz. DAEŞ'in kapattığı okulların ve hastanelerin de bir an önce açılmasını ümit ediyoruz. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ve onun askerlerine de çok teşekkür ediyorum. Suriye halkının özgür bir şekilde yaşaması ve eski günlerine dönmesini istiyoruz.

Cerablus'ta gördük ki Özgür Suriye Ordusu'nun diğerlerinden bir farkı var. DAEŞ ve PYD gibi Cerablus'a girdiğinde evlere girip bir şeyler çalmadı. Sokaklarda yattılar. Evleri yakıp yıkmadı. Millet bundan mutluluk duyuyor. Çünkü bunlar Suriye'nin öz evlatlarıydılar. Kendi halkına zarar vermedi, sokakta uyudu. IŞİD Cerablus'a girdiğinde yakıp yıktılar ve çaldılar. Millet de onlardan nefret etti. Çok değerli eşyaları çaldılar. PYD ve YPG de IŞİD gibiydi. Özgür Suriye Ordusu farkını ortaya koydu. Şimdi her şey bir Cerablus'un kurtulmasıyla ortaya çıktı. Bu farkın da bilinmesi gerekiyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.