'Fırat Kalkanı' Türkmenlere Nefes Aldırdı

'Fırat Kalkanı' Türkmenlere Nefes Aldırdı
Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Dede, TSK tarafından terör örgütlerine yönelik düzenlenen "Fırat Kalkanı" operasyonu ile bölgedeki Türkmenlerin de rahat bir nefes aldığını söyledi

ŞANLIURFA (AA) - Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'de yaşayan Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Ekrem Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan operasyonun başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Başta Cerablus olmak üzere bazı yerleşim bölgelerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının kontrolüne geçtiğini sevinçle öğrendiklerini ifade eden Dede, operasyon sayesinde bölgedeki Türkmenlerin de rahat bir nefes aldığını vurguladı.

Türk askerinin desteği sayesinde bölge halkının kayıp vermeden özgürlüğünü elde ettiğini vurgulayan Dede, "Bu harekat en çok terör örgütü PYD, DAEŞ ve Suriye rejimini rahatsız ediyor. Onların hepsi bir odağa hizmet ediyor, üçü birlikte çalışıyor. Türkmenlerin özgürlüğüne kavuşmasını istemiyorlar." ifadesini kullandı.

"Türkmenlerin kurtuluş savaşı"
"Fırat Kalkanı" operasyonunun ikinci gününün tamamlandığını ve bölgedeki Türkmenlerin rahat bir nefes almaya başladığını anlatan Dede, "Türk askeri, kurtuluş savaşımızda bize yardım ediyor, hürriyetimize kavuşmamıza destek oluyor. Cerablus tek bir sivilin bile burnu kanamadan DAEŞ'ten ve PYD'den temizlendi." dedi.

Türk askeri ve ÖSO birliklerinin iş birliğinde bölgede asayişin sağlanmaya başladığını, üstelik bunlar yapılırken hiçbir canlıya zarar verilmediğini vurgulayan Dede, şunları kaydetti:

"PYD, Menbiç'i ele geçirdiğinde 6 bin kişinin ölümüne neden olmuş her tarafı talan etmişti. Bir ay sürdü PYD'nin bölgedeki zulümleri ama şimdi bakarsak iki gün sonra bir kişinin burnu kanamamış, asayiş temin edilmiştir. Sivil halk kendi evine dönmeye başladı. Türk askerine çok minnettarız, teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.