Firmalara "ticari istihbarat" sağlıyorlar

Firmalara "ticari istihbarat" sağlıyorlar
Bursa'da bilişim alanında çalışan bir girişimci, kurduğu internet sitesi aracılığıyla 50'ye yakın ülkeden çok sayıda firmayı sanal ortamda bir araya getiriyor- Sitenin kurucusu Emek: - "Yaptığımız tam anlamıyla ticari istihbarat. Yerli ve yabancı firmalar

BURSA (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - Bursa'da bilişim alanında çalışan bir girişimci, kurduğu internet sitesi aracılığıyla 50'ye yakın ülkeden çok sayıda firmayı sanal ortamda buluşturuyor.

Yaptıkları hizmeti "ticari istihbarat" olarak nitelendiren girişimci, "Hangi firma ne üretir, ne alır, ne satar?" sorularına yanıt veren bilgileri, üyelerinin hizmetine sunuyor.

Sitenin kurucusu Ali Emek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, benzer uygulamaların dünyada bulunduğunu, ancak kendi oluşturdukları sitenin kapsamının çok daha geniş olduğunu söyledi.

Emek, kayıtlı üyelerinin yanı sıra dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde hangi firmanın ne alıp ne sattığına ilişkin bilgilere sitede yer verdiklerini belirterek, "Sistemimizi üye olarak kullanan firmalar, tüm bu verileri görebiliyor. Üyelerimiz, satmayı veya almayı düşündükleri ürünlerle ilgili karşı firmaların iletişim bilgilerine, kapasitelerine sistem üzerinden ulaşabiliyorlar." dedi.

- "Yaptığımız, ticari istihbarat"

Emek, müşteri portföylerinin ağırlıklı olarak ürünlerini satmak isteyenlerden oluştuğunu, son yıllarda büyümeyi hedefleyen, yeni pazarlara ulaşma arzusunda olan firmaların sisteme dahil olmaya başladığını kaydetti.

Sistemin profesyonel bir ekip tarafından yönetildiğini ve sürekli güncellendiğini ifade eden Emek, "Yaptığımız tam anlamıyla ticari istihbarat. Yerli ve yabancı firmalara yeni pazarlar bulmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Sistem oldukça güvenli. Bilgiler sürekli güncellendiği için üyelerimiz pazar bulma noktasında fazla sıkıntı yaşamıyor." diye konuştu.

- "50'ye yakın ülkeden abonemiz var"

Emek, akıllı bir sistem kurduklarını, aranan ürün ve pazarlarla ilgili bilgilerin, belirlenen kriterler ışığında kullanıcının önüne çok kısa bir sürede geldiğini, bunun da zaman kaybını ortadan kaldırdığını anlattı.

Sistemin basit gibi görünse de oldukça kapsamlı olduğuna işaret eden Emek, şunları kaydetti:

"Türkiye başta olmak üzere dünya ticaretine ciddi katkımızın olduğunu düşünüyoruz. Sistemimiz üzerinden milyarlarca dolarlık bir ticaretin gerçekleştiğini biliyoruz. Ticarette üretmek zordur ama asıl zor olan ürettiğiniz ürüne pazar bulabilmek. İşte biz bu noktada devreye giriyoruz. Üyelerimize, ürettiğini satma veya aradığı ürünü bulma noktasında destek sağlıyoruz. 50'ye yakın ülkeden abonemiz var. Yabancı üye sayımız her geçen gün artıyor, ancak demo programımızı 170'e yakın ülkeden firma ve girişimciler takip ediyor. Son dönemlerde ABD, Kore, Hindistan ve Latin Amerika ülkelerinden firmalar, sistemimizi yakından inceliyor."

Emek, hizmetlerinin bilgi paylaşımıyla sınırlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.