Fiskobirlik'in Yeniden Yapılanma Süreci

Fiskobirlik'in Yeniden Yapılanma Süreci
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: "FİSKOBİRLİK'i aydınlık yarınlara nasıl taşıyabilirizi düşünüyoruz. Gayrimenkul satışı bu kurumu düşünen herkesin yapmak zorunda olduğu bir meseledir"

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "FİSKOBİRLİK'i aydınlık yarınlara nasıl taşıyabilirizi düşünüyoruz. Gayrimenkul satışı bu kurumu düşünen herkesin yapmak zorunda olduğu bir meseledir" dedi.

Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in yeniden yapılanma süreciyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeniden yapılanma sürecinde kamuoyu tarafından gayrimenkul satışları üzerinden çok fazla eleştirildiklerini, satışların FİSKOBİRLİK'i düşünen herkesin yapması gereken bir işlem olduğunu dile getirdi.

Gayrimenkul satışlarının doğru bir yöntem olduğunu savunan Bayraktar, şunları kaydetti:

"FİSKOBİRLİK'i aydınlık yarınlara nasıl taşıyabilirizi düşünüyoruz. Gayrimenkul satışı bu kurumu düşünen herkesin yapmak zorunda olduğu bir meseledir. Satış işlemleri doğru bir yöntemdi ve onun meyvelerini görüyoruz. Bence burada sorulması gereken asıl konu, 'gayrimnenkuller gereken değerinde satıldı mı?' 150 milyon liralık gayrimenkul satışımız olmuş. Bir yıl önceki rakamı söylüyorum, 300 milyon liranın üzerinde de ödememiz olmuş. Bu camia, bu ekip sadece gayrimenkul satarak bir şeyler yapmamış. Başka şeyler de yapmış. Ortaya çıkan sonuç bunun kanıtı. Bugün itibariyle gayrimenkul satışına acil ihtiyacımız yok ancak ben ticaret yapmak zorundayım, yatırım yapmak zorundayım. Herhangi bir yerde birliğin işine yaramayan bir gayrimenkulümüze iyi talipli de çıkarsa satış yaparız."

-"FİSKOBİRLİK iyi yolda"

FİSKOBİRLİK'İN aciliyet gerektiren borcunun bulunmadığını ifade eden Bayraktar, "Geçen yıl alım yaptığımız ürün bedellerinin tamamını ödemiş durumdayız. Yeni yatırımlar yapıyoruz, üretiyoruz. FİSKOBİRLİK iyi yolda. Herkesin, Giresunluların ve hatta çalışanların bir kısmının bile vazgeçtiği FİSKOBİRLİK’ten Lütfi Bayraktar ve ekibi vazgeçmedi. İyi gidiyoruz ve umutluyuz. Her şey güllük gülistanlık mı, tabi ki değil ama çok zamana ihtiyacımız var. Sürecin sonunda her şey daha da güzel olacak" şeklinde konuştu.

Üreticilerin 2006 yılından kalan alacaklarının bulunduğunu ve bu borcu kısa zamanda ödemeyi planladıklarını vurgulayan Bayraktar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Üreticinin 2006 yılından kalma alacakları var. O yıldan kalma borç miktarı 400 milyon lirayı buluyordu. Bugün itibariyle 13 milyon lira borcumuz kaldı. Alacaklı üreticilerimiz için alacak bedellerini fındık yağı veya marketlerimiz üzerinden hemen yapmaya hazırız. Fındık yağı almak isteyen herkesin borcunu silebiliriz. Yine marketlerimizi sonuna kadar üreticilere açtık. FİSKOBİRLİK olarak üretici borcumuzu kasım ayının 10’nuna kadar sıfırlayacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.