Fitne fücur denilince akla ilk gelen Ahmet Hakan olmalı

Fitne fücur denilince akla ilk gelen Ahmet Hakan olmalı
Hüseyin Gülerce, "Refahyol hükümetine kurulan tezgshın aynısı, aynı aktörler eliyle AK Parti için hazırlanıyor" ifadelerini kullanarak "Ben baştan beri söylüyorum. Fitne fücur denilince akla ilk gelen bu (Hürriyet yazarı) Ahmet Hakan olmalı" dedi.

Gülerce'nin yazısı şöyle:

"28 Şubat sürecini başlatan algı operasyonun bir benzeri şu anda sahnede. Refahyol hükümetine (Refah Partisi-DYP koalisyonu) kurulan tezgâhın aynısı, aynı aktörler eliyle AK Parti için hazırlanıyor. Yine malum medya, yine aynı fitneci provokatörler…

Bu defa Hürriyet'ten Ahmet Hakan takviyesi var.

On gün içindeki olayları sıralayayım:

1. İstanbul Şişli'deki Maçka Parkı'nda, özel güvenlik görevlisi, şort giyen bir genç kıza, 'Bu kıyafetle parka girmene izin vermem diyerek müdahale etti. Güvenlik görevlisi hakkında 'yaşam tarzına müdahale' suçundan soruşturma başlatıldı. Güvenlik görevlisinin bağlı olduğu şirket yetkilileri, güvenlik elemanının açığa alındığını açıkladı.

Denilecek ki; 'Eh tamam, bir münferit olayla ilgili yapılması gereken yapılmış…' Ama öyle değil. İstanbul, Ankara ve İzmir'de 'Kıyafetime Karışma' platformu devreye giriyor, 50-500 arasında kadınlar protesto gösterisi yapıyor. Sayıları az, çoğu CHP'li ama malum medyanın ilgisi çok büyük. Manşetlerde onlara yer veriliyor.

 

Sloganları arasında, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşündeki 'Hak, hukuk, adalet…'var.

Bu ve benzeri müdahaleler neden büyütülüyor? Neden Cumhuriyet mitinglerini andıran gösteriler yapılıyor? Çünkü iktidarda AK Parti var ve 'Bu tarz müdahalelere (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan fırsat veriyor, müsamaha gösteriyor, hatta koruyor' algısını bir daha pompalıyorlar. Ahmet Hakan Hürriyet'teki köşesinde aynen bunu ima ediyor. Aşağıda, iki yazısından alıntı yaparak göstereceğim.

CHP'nin başını çektiği ‘Hayır' bloğunun ana gövdesi, bir münferit olaydan dolayı ayakta. Ülkemizdeki son gelişmelere bir bütün olarak baktığımızda, hayatın her alanında bir din devleti referansı görüyoruz' diyorlar."

'ERDOĞAN BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNDA DA AYNI KORO'

"Hatırlayınız Sayın Erdoğan 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda da aynı koro, 'artık belediye otobüslerinde erkekler ön kapıdan, kadınlar arka kapıdan binecek, arada perde olacak' diye ayağa kalkmıştı. Laikçi yazarlardan biri de —inanınız şaka değil, ciddi bir analiz olarak- hemen sormuştu: 'Birlikte nasıl inecekler?'

2. Bir adam Şanlıurfa Siverek'te Atatürk heykeline saldırdı.

3. Çanakkale Bayramiç'te sarıklı sakallı bir polis görüntülendi.

4. AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan, bir TV kanalında 'yeni bir devlet kuruyoruz dedi. (Oğan, karşı tarafa en gollük pası verdi. AK Parti'nin devletle sorunu varmış gibi çabalayanlara 'işte…' dedirtti. Buna tam anlamıyla kaş yapayım derken göz çıkartmak denir. Sözleri kendisini bağlar ama 'eski MKYK üyesi' deyip meseleyi AK Parti'ye bağlayıverdiler…)

Refah-Yol'a yönelik algı operasyonu neden şimdi de AK Parti'ye çekiliyor? Çünkü bütün hesaplar 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılıyor. Kim bilir daha ne üst akıl projeleri, kumpasları devreye girecek?"

'AHMET HAKAN'IN SATIRLARIYLA BİTİRELİM'

"Evet, Ahmet Hakan'ın son algı operasyonuna ışık tutan satırları ile bitirelim:

'- Atatürk heykeline saldırırken gayet aklı başında görünen heykel saldırganları, yakalandıkları anda 'meczup' diye nitelendiriliyorlar… Neden acaba?

'- Mesela Atatürkçü, mesela ulusalcı, mesela ateist, mesela sosyalist bir meczuba pek rastlamıyoruz. Neden acaba?'

'- Hiçbir meczup, ampul patlatmaya ya da AK Parti afişi yırtmaya falan meraklı çıkmıyor… Neden acaba?'

'Telefonum acı acı çaldı. Baktım, arayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu.'

‘- Devlet Bey ne düşünüyor diye sormuşsunuz. Gayet yerinde bir soru. Ama AKP'nin genel başkanının ne düşündüğünü de sormak gerekmez mi? Sonuçta "Yeni bir devlet kuruyoruz" diyen kişi AKP'nin MKYK üyeliğini yapmış bir isim…'

'- Kemal Bey en çok Tayyip Bey'in ne düşündüğünü merak ediyor. Bakalım merakı giderilecek mi?'

'- Maçka Parkı'nda bir güvenlikçinin bir kadına kıyafetinden dolayı saldırmasına… 'Dış güçlerin oyunu'dediler.

'Bir adamın elinde baltayla Siverek'te Atatürk heykeline saldırmasına… 'Dış güçlerin oyunu' dediler. Bakalım: AK Partili Ayhan Oğan'ın 'Yeni bir devlet kuruyoruz' açıklamasıyla ilgili olarak… İlk kim 'Ayhan Oğan dış güçlerin bir oyunudur'diyecek?

Ben baştan beri söylüyorum. Fitne fücur denilince akla ilk gelen bu Ahmet Hakan olmalı…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.