Fiyatlardan dolayı kurma zeytine ilgi artıyor

Fiyatlardan dolayı kurma zeytine ilgi artıyor
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte evlerde tatlı bir telaş başladı. Ev hanımları şimdiden doğal yöntemlerle yiyecek hazırlamaya bağladı.

Bunlardan biri de salamura zeytin kurmak. İnsanlar artık zeytini marketlerden almak yerine evde kendileri kurmayı tercih ediyor. Evde kurulan zeytin daha doğal ve sağlıklı oluyor. Nalçacı Perşembe Pazarı esnafından Mustafa Mutlu, “Zeytini, Akdeniz’den alıyoruz. Kendimiz kırıyoruz ve müşterilerimize evde zeytin kurmanın tarifini de anlatıyoruz. Talep çok fazla bunun nedeni doğal olması. Marketlerdeki zeytinler oksit denilen kanserojen içeren bir maddeyle tatlandırılıyor. Biz su ve tuzla tatlandırıyoruz. Fiyatlarımız marketlere göre daha makul. İnsanların tercih etme sebeplerinden biri de fiyatının uygun olması. Zeytin en az 3 kilodan kurulur. Zeytin sezonu ekim ayında başlar en geç aralık ayında biter. Doktorlar kahvaltıda 7-8 zeytin yemeyi öneriyor. Bağırsak düzenleyici özelliği var” dedi.

(Haber: Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.