“Fly-In” etkinliğine Konyalılar damga vurdu

“Fly-In” etkinliğine Konyalılar damga vurdu
Adana Fly-In Havacılık Festivali’ne katılan usta pilotlar, Çukurova’nın semalarını şenlendirdi. Etkinliklere Konyalı isimler damga vurdu

Türkiye Hava Sporları Federasyonu ile Kelaynak Havacılık Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, derneğe ait piste sürat ve hassas iniş yarışması yapıldı.

Tüm Türkiye’den gelen ve sportif havacılığın Akdeniz’deki cenneti Kelaynak Hürkuş Meydanı’nda akrobasi gösterileri, halk uçuşları yapıldı.

11 pilotun mücadele ettiği sürat yarışmasında, birinci Konya’dan Mesut Göçer, ikinci Ali Özler ve üçüncü ise yine Konya’dan Furkan Özboyacı oldu.

Hassas iniş yarışmasında da birinciliği Ferhat Tigrel, ikinciliği Ali Özler ve üçüncülüğü Atilla Hacısüleymanoğlu elde etti.

sivil-havacilik-(2).jpeg

İki yarışmanın sonucunda genel klasmanda birinciliğe Mesut Göçer ulaştı.

Sivil havacılığın geliştiği ve ilgi gördüğü son yıllarda Konya’dan Mesut Göçer ve Furkan Özboyacı gibi pek çok isim de pilotluğa ilgi ve bu anlamda yapılacak çalışmalara örnek oldular. Dereceye girenlere kupa ve madalyaların verildiği etkinliğin sonunda model uçak gösterileri yapıldı.

Organizasyonda ilginç bir kare, usta gazeteci ve paraşütçü Gürol Kaya’nın objektifinden geldi. THK İnönü Eğitim Mekezinde (Ultralight Pilot Lisansı) eğitimi alan Konya’nın tanınmış genç iş adamı, İnşaat mühendisi Furkan Özboyacı, uçuş öğretmeni Süleyman Doğan tarafından ıslatıldı.

Lisans eğitimi sırasında ilk yalnız uçuşunda ıslatılmayan Furkan Özboyacı’yı hocası ve arkadaşları lisansını aldığı gün ıslattı. Hortumla ıslatılan Özboyacı, daha sonra 10 şınav çekti ve pilotluğun son ritüelini tamamlayıp lisansını hocasının elinden aldı.

sivil-havacilik-(3).jpg

NEDEN ISLATILIYOR

Havacılık eğitiminde ilk yalnız uçuş sonrası pilot adayı havuzda ya da hortumla ıslatılıyor. Gökyüzünde en büyük sınav olan yalnız uçuşu atlatması böyle kutlanıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.