Uğur Özteke

Uğur Özteke

FORM BÖLGESİ KURTULACAK…

FORM BÖLGESİ KURTULACAK…

Güzel bir hafta dileği ile yazımıza başlıyoruz. İnşallah hayırlısı ile bu hafta da kasım ayını hep birlikte tamamlayıp yılın son ayı olan aralık ayına gireceğiz. 

Genel anlamda şehir olarak iyi yoldayız. Ama bu genel tanımlama demek değildir ki her şey yolunda tıkır tıkır işliyor.

Mesela hafta sonundan bugüne alınan notlara, gelen maillere baktığımız zaman sınavlarında yoğunluğu, yol ya da farklı çalışmalar nedeni ile üç şeritlik caddelerdeki akışın tek şeride düşmesiyle trafik şikayetleri ön plana çıkıyordu.

Ancak iki hafta önce Antalya’dan gelen trafik şikayeti, 15 gün içerisinde kendimizin bizzat bire bir şahit olduğumuz üç Avrupa şehri Porto, Braga ve son olarak da Lviv’deki trafik çilesi.

foto-1-222.jpg

Oraları gördükçe şehir merkezinden stadyuma 1 saat 20 dakikada gidebilince inanın Arena’nın çilesine bile şükreder oluyorduk.

foto-2-197.jpg

Belki de Cenab-ı Allah’ım bize bunları yaşatıyordu ki “şikayetçi olduğumuz konulara bile artık şükrediyorduk (!)”  

…………….

Hava kirliliği deseniz yine çok konuşulan ve de dert edilen konuların başında geliyordu.

Mesela yine şehir sevdalısı çok büyük bir firmanın sahibi ve de bilindik bir sanayici abimizin dikkat çektiği bazı konular da vardı gündemimizde:

“Tahir Başkan söz vermişti Adese’nin orayı kamyonetleri kaldırıp yeşil alan yapacaktı. Bu her halde gelecek seçime kaldı.                     

Ayrıca Ankara yolu, Aksaray yolu üzerinde kaldırımı on santim içeri alıyorlar. Bu masrafa değer mi? Bu yolu bir şerit daha açsalar çok daha iyi olmaz mıydı? Orta refüj müsait idi.”

…………….

Bir de bizim fanatik bazı okurlarımız vardır.

Onlar genelde farklı rumuzlar kullanırlar. Bu okurlarımız bazen bize destek olurlar, verdikleri kaynaklar ile önümüzü daha iyi görebilmemiz için ışık olurlar bazen de açıktan açığa resmen giydirirler.

Mesela pergelin sabit ayağını Şato Form Bölgesine koyarsak o kesimin şehrin en eski binalara sahip olduğunu bize sık sık hatırlatıp “ne olacak buraların hali?” diye sorar. 

Haklıdır bu okurlarımız bildiğim kadarı ile bu bölgede 1. Form Apartmanı vardır ve burası 60 yılında yapılmış belki de daha eski buna şehrin en eski binalarından birisidir.

Hiç kimse sanmasın ki bir tek okuyucumuzun tek satırını bile ihmal etmeyiz. Olumlu ya da olumsuz görmezden duymazdan asla gelmeyiz.

Bir yerlere kesin not alırız.

Ama Form Bölgesi gibi ısrarla gündeme taşınan yerlerle ilgili eğer bir şeyler yazmıyorsak bunlar yazamadığımızdan değil bize aktarılan bilgileri kamuoyuna aktarmanın zamanının gelmediğindendir. Çünkü yetkili ve etkili isimlere sizlerden gelenleri yerine göre olduğu gibi aktarırız. Onlar da şimdilik kaydı şartı ile yazılmamak ön koşulu ile gerekli her türlü bilgiyi verirler.

Eğer o anda aldığımız bilgileri kamuoyuna olduğu gibi aktarırsak “olacakları olmaz” hale getirir ya da dönmekte olan tekere çomağı sokar durdururuz”..

Kısaca buna “pişmiş aşa soğuk su katmak” derler ya. İşte öyle yapıvermiş oluruz.

Şimdilik bu konu ile ilgili çok küçük bir bilgi verip, kafalarda kalan soru işaretlerini aydınlatalım. Ama ne olur siz siz olur fazla gurdalamayın.

Pergelin sabit ayağını batırdığımız o bölge Büyükşehir ve Meram Belediyesi’nin ortak çalışması ile inşallah yeni bir cazibe merkezi olacak.

Bunun projenin temeli Sayın Ahmet Davutoğlu Başbakan iken atıldı.      

O günlerde biz bu projenin slayt ve demolarını bile görmüştük.

Allah’tan bir mani gelmez ise bu bölge merkezin ve de Meram’ın cazibe merkezi olacak.

Şimdilik yeter diyerek selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Erkek yaşını saklamaya, kadın ise saklamamaya başladığı zaman yaşlanmıştır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Döner kavşak magandalığına bir son verebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR