Bayram Kabadayı

Bayram Kabadayı

FOTOĞRAF BİR ESTETİK SANATIDIR

FOTOĞRAF BİR ESTETİK SANATIDIR

Tüm fotoğraf çeken arkadaşlarımız bilirler ki, bir tarihi bina fotoğraflayacaklarında önünde duran arabadan fotoğrafçı olarak çok şikayet ederiz, hele de havadaki elektrik veya telefon tellerinden artık sinir katsayılarını çok yükselir bir fotoğrafçının...

Sahi, yıl 2016 ya geldi ama hala direklerden sarkan elektrik telleri bir yandan, küflenmiş miadını doldurmuş kırıldı kırılacak elektrik direkleri bir yandan rahatsızlık vermeye devam ediyor.

Peki, dedem rahmetlilerin döneminden kalma ahşap telefon direklerine ne demeli!

bayram-3.jpg

Direklerin yukarı kısmında  kablonun dolanacağı fincanı bile olmayan, mıh çivilerle tutturulmuş ve sokaklara sarkmış kablolar !!!

Bu gibi görüntüler yakışmıyor artık yaşadığımız şehirlere kanımca.

Bunların yer altına alınma şansları yok mudur?

bayram-2.jpg

Ayrıca tarihi binalarımızı,  camilerimizi uzaktan gelen turistlerimize sunarken bazı şeyleri gözden kaçırmamalıyız. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği tarihi binalarımızı güzel restore ettirdik ediyoruz ve günümüze kadar gelmesini sağladık çok şükür. Ama klima cihazını tam turistin gözüne gelecek şekilde duvarlara çivilemek nasıl bir estetik anlayışımız onu da henüz çözmüş değilim.

bayram-1.jpg

Minarelerin estetik duruşunu, şerefe çevresini bertaraf ederek kocaman hoparlörü şerefelerden sarkıtarak monte etmek bir estetik zayıflığımızın diğer yönü.

Oysa hoparlörü dışarıdan gözükmeyecek bir şekilde gizlenecek yer mutlaka bulunabilir diye düşünenlerdenim.

Diğer yandan tarihi mekanların caddelerine araçların girmesine izin verilmemesi çok daha güzel olacaktır.

Özelikle de Sille'de bu hususa çok dikkat edilmesi gerekir; yaz aylarında yoğunlaşan gezilerde Sille’miz çok yabancı ve yerli turist ağırlıyor, ama ne yazık ki ana caddenin trafiğe açık olması gezginleri çok rahatsız etmektedir.

En azından hafta sonları Sille’deki ana caddelerin taşıt trafiğine kapatılması Sille’yi gezen vatandaşlar içinde uygun olacaktır.

Bir fotoğraf sever olarak biz, yaşadığımız şehrin en güzelini en estetiğini fotoğraflamak istiyoruz.

Tüm amacımız, yaşadığımız şehri ve memleketimizi güzel yönleriyle ve yine güzel mimarisiyle sunmaktır. Memleketimizin turizmine yönelik güzelliklerini en güzel bir şekilde ortaya çıkartmaktır. Tüm güzellikler sizinle olsun…

SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Kabadayı Arşivi
SON YAZILAR