Fotoğraf tutkunları Takoran Vadisi'nde

Fotoğraf tutkunları Takoran Vadisi'nde
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 40 kilometre uzaktaki vadi, zengin bitki örtüsü, renk cümbüşünün yaşandığı gün batımındaki manzarasıyla fotoğrafçıların bölgedeki yeni adresi oldu

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, Fırat Nehri'nin dik uzanan kayalıklarla süslediği, bölge halkının "saklı cennet" olarak tanımladığı Takoran Vadisi, fotoğraf tutkunlarını ağırladı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 40 kilometre uzakta bulunan Takoran Vadisi'ni, her yıl ilkbahar aylarında yüzlerce amatör ve profesyonel fotoğrafçı ziyaret ediyor.

Göbeklitepe Fotoğraf Sanatı Derneği üyesi 56 kişi, bölgeyi tanıtmak için vadiye geldi. Siverek Kaymakamlığının "Takoran Vadisi Projesi" kapsamında aldığı gezi teknesine binen profesyonel fotoğrafçılar, zengin bitki örtüsünü, renk cümbüşünün yaşandığı gün batımının sunduğu manzarayı fotoğrafladı.

Yaklaşık 20 kilometrelik vadideki doğal mağaraları, küçük koyları ve yabani çiçekleri çeken fotoğrafçılar, daha sonra objektiflerini yöre halkına çevirdi.

Dernek Başkanı Abdullah İnat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vadiye hayran kaldıklarını söyledi.

Vadinin bir "doğa harikası" olduğunu belirten İnat, "İnşallah herkes burayı duyar ve buraya gelir. Gerçekten çok güzel. Mutlaka turizme kazandırılması ve kalkınması lazım. Öncelikle fotoğrafçıların gelip, buradaki muhteşemliği fotoğraflaması gerekir. Çünkü doğası, kanyonları, siluetler gerçekten çok güzel." diye konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Merve Kırmızı, vadiye ikinci kez geldiğini ve her seferinde başka manzarayla karşılaştığını bildirdi.

Vadideki kanyonlara dikkati çeken Kırmızı, "Geçen sene bu zamanlar gelmiştim, şimdi yine geldim, gelecek yıl yine geleceğim. Çünkü burası her mevsim çok farklı. Biz hep yurt dışında duyarız kanyonları. Burnumuzun dibinde kanyon var ama kimse bilmiyor. Bu gerçekten üzücü bir durum. Her gördüğüme anlatıyorum, mutlaka herkesin gelmesi lazım." dedi.

Dernek üyesi Ahmet Hamdi Çiçek de vadinin güzelliğine hayran kaldıklarını ve binlerce fotoğraf çektiklerini ifade etti.

Vadiyi keşfetmeye çalıştıklarını anlatan Çiçek, "Kanyonların arasından geçerken hem güneşin bıraktığı güzelliği fotoğrafladık hem de vadinin içindeki mağaraları, koyları fotoğrafladık. Herkesi mutlaka buraya bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.