Frankfurt'ta "Aydınlatma ve Yapı" fuarı başladı

Frankfurt'ta "Aydınlatma ve Yapı" fuarı başladı
Fuara Türkiye'den 62 firma katılıyor

FRANKFURT (AA) - Aydınlatma ve bina hizmetleri teknolojisi alanında dünyanın en büyük fuarı olarak kabul edilen "Aydınlatma ve Yapı" (Light and Building) Almanya'nın Frankfurt kentinde kapılarını açtı.

Messe Frankfurt tarafından iki yılda bir düzenlenen fuarın bu yılki teması "Dijital - Bireysel" olarak belirlendi. Uluslararası katılımın arttığı fuarda 2 bin 589 üretici stant açtı. Türkiye ise fuarda 62 firma ile temsil ediliyor.

Katılımcılar, fuarda en son ürün ve yeniliklerini 248 bin 500 metrekarelik alanda yer alan 22 salonda sergiliyor.

Binaların konfor düzeyini artırırken, enerji tüketimini de azaltacak çözümlerin sergilendiği fuarda, akıllı ölçümleme ve elektrik kullanımı ile LED ve OLED teknolojilerinin geldiği son nokta sektör temsilcilerine tanıtılıyor.

18 Mart'a kadar açık kalacak fuarda katılımcılar, iş görüşmeleri gerçekleştirebilecek ve sektörün geleceğine ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunabilecek.

Öte yandan, 2002 yılından bu yana fuarla paralel olarak düzenlenen "Luminale" isimli etkinlikte ise kentteki önemli binalar gece ışıklandırılarak görsel bir şölen oluşturuluyor. Bu yıl söz konusu etkinlik kapsamında Avrupa Merkez Bankası (ECB) binasının da dahil olduğu yaklaşık 200 bina ışıklandırılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.